MAINOS

Näin pienennät lainasi kuukausierää

MAINOS -

Arjen pyörittämisessä suurimmat kuluerät syntyvät ruokaostoksista, vakuutuksista, sähkölaskusta, vuokrasta tai lainanlyhennyksestä. Kuluja pystyy karsimaan kilpailuttamalla uudelleen vakuutukset sekä sähköenergian tuottajan. Ruokalaskuun pystyy vaikuttamaan tekemällä tarkemman kauppalistan jo ennen kauppaan menoa, suosimalla edullisempia tuotteita sekä valmistamalla ruokaa mahdollisimman paljon itse. Tiesitkö, että myös lainan kuukausierää voi pienentää?

Lainan kuukausierä haukkaa myös suuren osan kotitalouden menoista. Liian usein vain ajatellaan, että otetun lainan kanssa tulee elää viimeiseen maksupäivään asti eikä mahdollinen lainan uudelleen kilpailuttaminen ja sitä kautta lainaehtojen muuttaminen tule monella edes mieleen. Lainan ottaminen ei kuitenkaan tarkoita sitoutumista yhteen pankkiin tai rahoitusyhtiöön ikuisiksi ajoiksi, vaan nykyisen lainan voi milloin tahansa maksaa ennakoitua nopeammin pois ja tällä tavoin vaihtaa laina edullisempaan vaihtoehtoon. Aina kyseisestä asiasta ei ole mainitaan lainasopimuksessa, mutta lainan ennenaikaisen maksaminen ja vaihto toisenlaiseen lainaan on kuluttajan lakisääteinen oikeus.  

Lainan kilpailuttaminen verkossa

Pankkien ja eri rahoitusyhtiöiden siirtyessä yhä monipuolisemmin verkkoon, on se mahdollistanut kuluttajan kilpailuttamaan laajasti jo otetun lainan uudelleen monin lainantarjoajan välillä. Lainan kilpailuttaminen onnistuu nykyisin joustavasti ja tehokkaasi netissä, eikä lainatarjousten vastaanottaminen vielä tarkoita minkään tarjouksen hyväksymistä. Pyydettyihin lainatarjouksiin tutustuminen tapahtuu tietokoneen tai puhelimen ääressä ja, jos joku tulleista lainatarjouksista miellyttää, hakija voi hyväksyä uuden lainan omilla verkkopankkitunnuksillaan. Uudella lainalla maksetaan yleensä vanha laina kokonaan pois. On myös hyvä muistaa, että minkä tahansa pankin asiakas voi kilpailuttaa lainansa uudelleen juuri siinä palvelussa, pankissa tai rahoitusyhtiössä missä hän haluaa.  

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa?

Laina kannattaa kilpailuttaa yksinkertaisesti siitä syystä, että usein lainan saa kilpailuttamisen jälkeen edullisemmin muualta. Varsinkin jos avukseen ottaa lainan kilpailuttamiseen - ja lainavertailuun erikoistuneen palvelun. Palvelun käyttämisen etuna on, että yksi hakemus tavoittaa hetkessä yli 30 pankkia ja rahoitusyhtiötä, mikä tarjoaa kuluttajalle hetkessä kattavan määrän erilaisia lainatarjouksia. Mukana kilpailutuksessa on monia tunnettuja ja vakavaraisia pankkeja sekä rahoitusyhtiöitä. Jokainen kilpailutuksessa mukana oleva lainatarjoaja pyrkii tarjoamaan hakijalla lainaa, jonka hän mahdollisesti haluaisi hyväksyä.  

Miten nykyinen laina tulee kilpailuttaa?

Nykyisen lainan kilpailuttaminen on tehty helpoksi. Alkuun on tärkeää selvittää, kuinka paljon vanhaa lainaa on maksamatta? Kun summa on selvillä, lisätään se VarmaLaina.fi palvelun maksuttomaan lainahakemukseen. Tämän jälkeen valitaan lainasummalle maksuaika. Laina-ajaksi kannattaa valita 1 - 2 vuotta pidempi kuin aikaisemmin, niin pystyy varmistamaan, että tuleva lyhennyserä pysyy pienenä. Kun kaikki lainahakemuksen kohdat on täytetty, lähetään hakemuksen kilpailutettavaksi.

VarmaLaina.fi välittää hakemuksen hetkessä kaikille kilpailutuksessa mukana oleville pankeilla ja muille lainantarjoajille selvitykseen. Usein ensimmäiset lainatarjoukset tulee hakijan vertailtavaksi jo muutamassa minuutissa hakemuksen jättämisestä ja hän pääsee tarkemmin vertailemaan lainatarjouksia. Lainatarjouksia kannattaa verrata nykyiseen lainaan. Minkä suuruinen on nykyisen lainan todellinen vuosikorko verraten uusiin lainatarjouksiin? Vertaa myös lainojen muita ehtoja. Usein nopeankin tarkastelun perusteella pystyy arvioimaan voisiko lainan saada nykyistä pienemmällä kuukausierällä muualta. Tämä voi ehkä tarkoittaa, että maksat lainaa uuden sopimuksen myötä vuoden kaksi kauemmin, mutta jos se auttaa selviämään paremmin arjesta, on se ollut sen arvoista.

Aloita lainan kilpailuttaminen nyt ja katso millaisia lainatarjouksia tulet saamaan. Lainan kilpailuttaminen ei maksa mitään eikä lainatarjouksen vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Suositeltavaa olisi kilpailuttaa laina noin 1 - 2 vuoden välein. Oletko sinä vielä koskaan kilpailuttanut lainaasi?