MAINOS

Vakuudettomat lainat lainavertailussa

MAINOS -

Vakuudettomat lainat ovat kuluttajalainoja, joita varten ei tarvitse hommata reaalivakuutta tai henkilötakaajia. Vakuudettomia lainoja myöntävät niin kivijalkapankit kuin netissä toimivat lainapaikatkin. Lainavertailuun kannattaakin ottaa mukaan vakuudettomia lainoja laajasti eri paikoista, esim. Vertaalaina.fi/Lainavertailu. Aito lainavertailu on mahdollista tehdä, kun mukana on tarpeeksi lainapaikkoja ja lainoja vertaillaan saman laina-ajan ja lainasumman pohjalta. Osaan vakuudettomista lainoista voi kuulua lyhennysvapaita kuukausia, joten tämä kannattaa myös huomioida, kun valitsee itselle sopivaa lainaa.  

Uusi laina ja uudet ehdot vuonna 2020 

Vuosi 2020 on poikkeuksellinen myös vakuudettoman lainan ottajalle. Koronaviruksen myötä voimassa on väliaikainen korkokatto, jonka voimassaoloaika on 1.7.-31.12.2020. Tällä hetkellä vakuudettomassa, uudessa lainassa on nimelliskorkoa koskeva 10% korkokatto, jonka lisäksi lainan vuosittaiset kulut saavat olla korkeintaan 150€. Lainan kustannusten määrä ei saa ylittää päivää kohden 0,01:tä prosenttia luottosopimuksen mukaisesta luoton määrästä tai luottorajasta luottosopimuksen voimassaoloajalta. Nyt otettavan vakuudettoman lainan korko todennäköisesti nousee, kun vuosi vaihtuu, mikä tulee ottaa huomioon myös lainavertailussa. Vuonna 2019 asetettu korkokatto on 20% ja se astuu jälleen voimaan vuonna 2021. Kaikissa kuluttajalainoissa ei kuitenkaan ole ihan näin korkea nimelliskorko vuoden vaihtumisen jälkeenkään, joten vertailua kannattaa tehdä. Uusilaina.fi -osoitteessa on mahdollista tehdä lainavertailua, mutta on otettava huomioon, että useissa lainapaikoissa lainan tarkka korko ja kulut selviävät vasta, kun asiakas on lähettänyt lainahakemuksen eteenpäin.    

Joustava laina ilman vakuuksia 

Joustoluotto tai joustava laina muistuttaa lainatyypiltään luottokorttia, jolloin asiakas voi tietyn luottorajan puitteissa nostaa lainaa ja lainan takaisinmaksu on aikataulultaan todella vapaata. Osassa lainapaikoista joustoluottoa ei ole pakko lyhentää kuukausittain ollenkaan, kun taas osassa Joustoluotoista on minimivähennys, minkä verran luottoa kuukausittain lyhennetään. Joustoluotoista on nyt vuonna 2020 mahdollista tehdä nostoja edullisempaan hintaan asetetun korkokaton ansiosta, mutta mikäli lainaa ei saa maksettua takaisin ennen vuoden vaihdetta, nousee luotto taas entiselle tasolle. Jos takataskussa on ennen syyskuuta 2019 otettu joustoluotto tai tililuotto, kannattaa se korvata toisella luotolla, koska näissä vanhoissa luotoissa voi korko nousta vuonna 2021 jopa 100%:n, koska ne eivät ole uuden korkokaton piirissä. Yrityslainoissa ei myöskään ole voimassa korkokattoa, joten niiden ehdot ovat erit, esim. Yrityslainat.net  Luottokortit ja osamaksut ovat myös väliaikaisen korkokaton ulottumattomissa, joten näissä lainoissa nimelliskorko voi olla tällä hetkellä korkeampi kuin muissa vakuudettomissa luotoissa.  

Kilpailuta lainat verkossa 

Lainavertailu tai lainojen kilpailutus kannattaa tehdä säännöllisin väliajoin hyödyntämällä lainavertailuun perustuvia sivustoja, kuten Vertaalaina.fi tai lähettämällä lainahakemuksen useaan eri lainapaikkaan. Kilpailuttamalla lainat voi säästää nopeasti lainan kuluissa ja koroissa. Erityisesti jos oma palkkataso on noussut tai lainalle on saanut rinnakkaishakijan, kannattaa laina kilpailuttaa uudestaan. Lainan korkoon vaikuttavat henkilön taloudellinen tilanne ja maksukyky. Uuden lainan kanssa kannattaa miettiä, paljonko pakollisten menojen ja lainanhoitomenojen jälkeen jää elämiseen ja tuleeko sillä rahalla toimeen. Lainojen yhdistäminen voi myös olla kannattavaa ja se voi samalla selkeyttää lainan hoitamista.