MAINOS

Kissan kiipeilypuu on oiva keksintö

MAINOS -

Kissa on aina ollut erittäin suosittu lemmikkieläin. Kotikissa eläinlajina polveutuu suoraan afrikanvillikissasta, josta sittemmin on kehittynyt useita eri kissarotuja. Ensimmäisiä kissoja tavattiin muinaisessa Lähi-Idässä, Egyptissä ja Välimeren alueella. Kotikissan suosio yleistyi jo kauan sitten, eli 1800-luvulla. Kissarotuja tunnetaan nykyään noin 50 erilaista.  

Kissa nukkuu runsaasti, mutta on hereillä ollessaan hyvin aktiivinen. Ulkona olevat kissat käyttävät hyödykseen saalistusviettiään pyydystämällä hiiriä ja muita pieniä jyrsijöitä. Sisäkissat, joita on nykyään hyvin paljon, tarvitsevat luonnollisesti myös paljon tekemistä, eli omalle lajilleen sopivaa aktiviteettia.  

Kissalla on luontainen tarve leikkiä

Kotikissa on erittäin aktiivinen, kun sille tarjotaan mahdollisuus lajille ominaiseen tekemiseen. Repiminen, raapiminen ja kiipeily saavat kissan iloiseksi ja pitävän pehmoisen kotikissan terveenä. Kissa haluaa pitää kyntensä terävinä, joten kissalle kannattaa hankkia oma kiipeilypuu. Erilaisia kiipeilypuita on tarjolla runsaasti ja niitä voi hankkia sekä eläinkaupoista että netistä. Kissa tekee vuoden jokaisena päivänä omistajansa iloiseksi antamalla hyvää mieltä ja toveruutta, joten omistajankin velvollisuus on saada kissansa onnelliseksi. Omistaja on kissalle todella tärkeä, joten rakastava omistaja hankkii mielellään kissalle asioita, joiden parissa eläin viihtyy.  

Kiipeilypuita on joka lähtöön

Kissan kiipeilypuut tehdään usein puusta, kuten nimikin sanoo. Suomessa on paljon yrityksiä, jotka harjoittavat vanhoja käsityöammatteja, joten kissan kiipeilypuun voi vaikka tilata, jos ei löydä mieleistään esimerkiksi netin laajasta tarjonnasta. Puusta valmistettu kissan kiipeilypuu on aito design-tuote, joka kestää tyylikkäänä vuodesta toiseen. Mikä parasta, aidosta puusta valmistettu kiipeilypuu on myös erittäin ekologinen ja kestävä tuote.  

Kissalle tarkoitettuja kiipeilypuita saa myös metallisina. Metalliset kiipeilypuut on erityisesti tarkoitettu niille kissoille, joilla painoa on enemmän. Metallinen kiipeilypuu tai oikeammin kiipeilytanko asennetaan aina tasaiselle ja kiinteälle paikalle. Kiipeilytanko on turvallisimmillaan ja parhaimmillaan tasaisen lattian päälle, joten kiipeilytankoa ei saa asentaa esimerkiksi kokolattiamaton päälle. Ennen kuin lemmikki pääsee kiipeilemään, tanko päällystetään aina paksulla köysimateriaalilla, jolloin se materiaalina kestää hyvin kissan kynsien teroittamista.  

Kiipeilytangon päällysmateriaaleja voivat olla muun muassa aito sisalköysi, joka valmistetaan Agave-kasvin luonnollisista kuiduista. Kyseinen materiaali on venymätöntä ja karkeapintaista, aitoa luonnontuotetta. Köysi voi olla myös manillaköyttä, joka puolestaan on valmistettu Abaca-luonnonkuidusta. Kyseinen köysi on kevyesti öljyttyä ja karkeapintaista, eli täydellistä kotikissan siisteille kynsille. Manillaköyttä ei kuitenkaan suositella allergiseen kotiin, on sitten kysymys ihmisen tai lemmikin allerigiasta. Kolmantena erittäin suosittuna köysimateriaalina on usein keinohamppu, joka valmistetaan taidokkaasti synteettisestä polypropeenista. Kaikkien köysien väri on usein luonnollinen naturel, tai jokin luonnonväri, kuten kevyen vihreä, ruskea tai harmaa.  

Kissaa on mukavaa helliä valmiiden tuotteiden avulla, joita nykyään on hyvin saatavilla. Terve, iloinen ja aktiivinen kissa saa aina omistajansa suun hymyyn. Muistathan, että kissa on tyytyväinen vähään, kun se vain saa huomiota ja rakkautta omistajaltaan. Aktiivinen ja erilaisia virikkeitä tarjoava ympäristö on ihanteellinen kissan puuhailuun, eli leikkimiseen, kiipeämiseen, raapimiseen, ympäristön tarkkailuun ja yleiseen hyvinvointiin. Terve kissa on onnellinen ja elämää rakastava kissa, sama pätee kissan tyytyväiseen omistajaan.