MAINOS

Vertaile puhelinliittymät netissä ja löydä paras liittymä

MAINOS -


Kuluvana vuonna etäkoulun ja -töiden myötä kodista on tullut digitaalisten palveluiden keskittymä. Nettiyhteydet ja puhelinliittymät ovat olleet kovassa käytössä ja moni on joutunut päivittämään omia liittymiä nopeammiksi. Puhelinliittymien osalta 5G-verkon kehittyminen on ollut iso muutos ja nyt liittymien tarjonta kattaa jo useita 5G-liittymiä eri operaattoreilta. Puhelinliittymien kilpailutus kannattaa ottaa säännölliseksi toimintatavaksi, jolloin käytössä on aina hinnan ja ominaisuuksien suhteen itselle paras mahdollinen liittymä. Puhelinliittymien vertailua voi tehdä esimerkiksi osoitteessa Vertaaliittymä.fi . Itselle sopivin ja paras liittymä täyttää liittymälle asetetut vaatimukset, mutta siinä ei makseta tarpeettomista ominaisuuksista ylimääräistä. Liittymien vertaaminen säästää selvää rahaa erityisesti lapsiperheissä, joilla on käytössä monta eri liittymää.    

Miten valita itselle paras puhelinliittymä?  

Puhelinliittymää valittaessa huomio kiinnittyy yleensä netin nopeuteen sekä puheluiden ja tekstiviestien pakettimäärään. Useimpiin liittymiin kuuluu jo rajattomasti tekstiviestejä sekä puheaikaa. Merkittävin ero liittymissä onkin tällä hetkellä netin nopeus ja se, onko liittymä 4G- vai 5G-verkossa. Ennen liittymien kilpailutusta voi tarkistaa oman puhelinlaskun ja katsoa, paljonko kuukaudessa kertyy soittoja ja tekstiviestejä ja paljonko datan käyttöä tarvitaan ulkomailla. Eri operaattorit painottavat liittymissään eri asioita, joten ensin on hyvä tutustua rauhassa vaihtoehtoihin. Puhelinliittymiä on profiloitu esimerkiksi lapsille, nuorille, matkusteleville, nopeita yhteyksiä kaipaaville ja heille, jotka eivät tarvitse nettiä. Puhelinliittymien kohdalla vertailu ja parhaan liittymän valinta takaa sen, että ei tarvitse maksaa turhasta.  

Puhelinliittymät maksavat tällä hetkellä noin 10-50€ kuukaudessa liittymästä riippuen. Nopeimpien 5G-liittymien kohdalla hintalappu on yleensä 30-50€ kuukaudessa. Liittymiä voi ostaa myös kodin eri älylaitteisiin, jolloin liittymällä ei välttämättä voi soittaa ollenkaan. Laitenettiä voi käyttää esimerkiksi erilaisiin hälytyslaitteisiin, lämmityslaitteisiin tai riistakameraan. Liittymän käyttötarkoituksia voi olla hyvinkin erilaisia, jolloin oikeanlaisen liittymän valinta on tärkeää.  

Kannattaako ostaa 5G-liittymä?  

Parhaimmillaan 5G-liitymä voi toimia varteenotettavana kilpailijana valokuitu-, ja kaapeliverkoille sekä kiinteille laajakaistoille. 5G-verkon kattavuus muodostuu kuitenkin edelleen ongelmaksi ympäri Suomen. Kilpailu 5G-verkkojen laajentumisen suhteen on kuitenkin kovaa eri operaattoreiden välillä. Laajimman alueen kattava Elisan 5G-verkko toimii jo yli 50 kaupungissa ja erityisesti isot kaupungit ovat jo hyvinkin 5G-verkon piirissä. Operaattoreiden päivittyviin levinneisyyskarttoihin voi tutustua aina kunkin operaattorin omilla sivuilla. Perinteinen 4G-liittymä ja pienemmät nopeudet riittävät hyvin suurelle osalle käyttäjistä, mutta jos haluaa panostaa liittymään ja oma netin käyttö vaatii vakautta ja nopeutta, on 5G-liittymä hyvä vaihtoehto. Uusin teknologia tarjoaa myös eri laitteiden välisiä etäyhteyksiä, jotka siirtyvät 5G:n myötä uudelle tasolle. Älykoti on tulevaisuutta, joka helpottaa arkea ja jonka myötä kodin eri laitteisiin voi olla yhteydessä vaikka työpaikalta käsin.

5G-verkon hyödyntäminen vaatii 5G-liittymän lisäksi myös puhelimen, joka tukee uutta teknologiaa. Jos puhelimen ostamisesta on vierähtänyt jo tovi, on todennäköistä, että uuden 5G-puhelimen osto tulee ajankohtaiseksi, jos mielii liittymää nopeilla yhteyksillä. Netistä löytyy jo paljon vaihtoehtoja eri merkeiltä, jotka tukevat uusinta 5G-teknologiaa. Halvimmat 5G-puhelimet maksavat tällä hetkellä noin 400€.