MAINOS

Elämän eri tilanteet vaikuttavat lainan ottamiseen

MAINOS -

Elämäntilanteet vaikuttavat paljon lainan käyttötarkoitukseen. Opiskelija tarvitsee lainaa huonekaluihin, kun taas perheellinen hakee lainaa remontoimiseen. Lainan ottaminen auttaa saavuttamaan asioita, joita ei palkalla tai säästöillä pystyisi koskaan ostamaan. Ulkopuolisen rahoituksen ottamisessa ei ole mitään väärää, jos käyttökohde ja oma maksuvara on kunnossa.  

Asuntolaina oman kodin ostamiseen

Yleisin syy lainan hakemiseen on asunnon ostaminen. Asuntolaina on yksi suurimmista lainoista, joka elämän aikana otetaan. Uuden kodin etsintä on helpompaa, kun laina-asiat ovat kunnossa ennen asuntokaupoille lähtöä. Suuremmissa kasvukeskuksissa asuntokauppa on vilkasta, joten hyvällä sijainnilla olevasta remontoidusta asunnosta voi tulla jo ensimmäisellä näyttökerralla useita ostotarjouksia. Jos asunnon oston kanssa on yhtään tosissaan, kannattaa lainatarjoukset pyytää ennakkoon. Muista, että asuntolainalle tarvitset takaajan tai vakuudet. Tulevan asunnon vakuusarvo on 75 % asunnon markkina-arvosta, loppuosalle tarvitaan vakuus.

Asuntolaina haetaan pankin kautta ja suositeltavaa on, että asuntolaina kilpailutettaisiin usean eri pankin välillä. Tällä tavoin lainaehdot sekä lainan marginaalin saa kohdilleen. Asuntolainaa maksetaan vuosia, joten on tärkeää että laina on sellainen, mihin voi olla tyytyväinen.  

Lainojen yhdistäminen on yleistynyt merkittävästi

Kuluneen vuoden aikana yleisimpiä syitä hakea lainaa on ollut lainojen yhdistäminen. Vakuudettomien lainojen kiristynyt lainsäädäntö sekä pankkien välinen kilpailu on houkutellut kuluttajat hakemaan aikaisemmin haetuille korkeakorkoisimmille lainoilleen edullisempaa yhdistelylainaa.

Lainojen yhdistämiseen liittyvä kiinnostus on huomattu myös VarmaLaina.fi lainojen kilpailutuspalvelussa. Palvelusta kerrotaan, että väliaikaisen 10 % korkokaton poistuttua lainoja on kilpailutettu huomattavasti ahkerammin. Lainavertailuun ja lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneessa Varmalainassa pikavippi on ollut yksi kilpailutetuimmista lainoista.

Hyvin usein, kun yhden lainan korkokuluihin ei olla tyytyväisiä, halutaan kaikki olemassa olevat lainat kilpailuttaa uudelleen. Palvelumme kautta laina kilpailutetaan yli 30 pankin ja rahoitusyhtiön välillä ja hakemuksen täyttämisen yhteydessä voi kaikille olemassa olevilla lainoille hakea myös yhdistelylainaa.  

Vakuudeton laina suurempiin hankintoihin

Suosituin vakuudeton lainatuote on kulutusluotto, joka tyypillisesti haetaan moottoriajoneuvon ostamista varten tai kodin remonttia varten. Elämäänsä aloittavat nuoret aikuiset hakevat lainaa myös kodinkoneiden sekä huonekalujen hankkimiseen.

Vakuudeton laina sopii hyvin monenlaiseen käyttötarkoitukseen. Voidaan sanoa, että ei ole asiaa, mihin kulutusluotto ei sopisi. Esimerkiksi suositun PetenKello.fi palvelun mukaan ahkerasti rannekelloja keräävät henkilöt ovat ottaneet jopa pienimuotoisen lainan arvokellon ostamista varten. Heidän mukaansa arvokelloon sijoittaminen on pohdinnan arvoinen asia.