MAINOS

Ottaako lainaa vai ei?

MAINOS - LAINAT.FI -


Lainarahaa voidaan käyttää suuriin ostoihin, velkojen vakautukseen, hätäkuluihin ja moneen muuhun. Nämä lainat maksetaan takaisin kuukausierissä muutaman kuukauden tai siitä ylöspäin muutaman vuoden kuluessa. Lainan maksaminen voi kestää kauemminkin, riippuen olosuhteistasi ja siitä, kuinka paljon pystyt lyhentämään lainaa kuukaudessa.

Joissakin tapauksissa saatat haluta kokeilla jotain muuta keinoa ennen lainan ottamista, kuten edullisemman tai käytetyn tarvikkeen hankintaa tai neuvottelua alemmasta hinnasta tai kulusta.

Syitä hakea lainaa voivat olla esimerkiksi seuraavat:

·       Velkojen yhdistäminen
·       Kodin remontti
·       Muuttokulut
·       Hätätapaukset
·       Kodinkoneiden ostot
·       Ajoneuvon rahoitus
·       Hääkulut
·       Lomakulut 

Kilpailuta lainatarjoukset

Vastaamalla vain muutamaan kysymykseen voit nähdä jopa kymmeniä lainatarjouksia kerralla, jonka jälkeen voit päättää mikä laina on sinulle parhaiten sopiva. Prosessi on nopea ja helppo, eikä se sido sinua mihinkään. Ilman lainojen vertailua on melkeinpä mahdotonta tietää, kenen lainatarjoajan ehdot kannattaa hyväksyä. Lainanvertailusivustojen etuna on, että niiltä näkee yhdellä sivulla samaan aikaan usean rahoituslaitoksen lainatiedot, kuten todellisen vuosikoron. Pelkästään tämän keinon käyttäminen voi säästää sinulle selvää rahaa vuodessa, kun et päädy vahingossa valitsemaan lainaa, jossa maksat turhia kuluja. 

Kuinka henkilökohtaiset lainat toimivat

Kun olet hyväksynyt lainatarjouksen, myönnetyt lainarahat talletetaan pankkitilillesi kertasummana. Siirto voi kestää lainanantajasta riippuen noin 24 tuntia tai päivän. Sinun on aloitettava kuukausierien maksaminen heti, kun laina on nostettu.

Suurin osa henkilökohtaisista lainoista on kiinteäkorkoisia, mikä tarkoittaa, että maksusi pysyvät samana joka kuukausi. Henkilökohtaiset lainat ovat myös yleensä vakuudettomia, eli lainan takana ei ole vakuuksia. Jos et ole oikeutettu vakuudettomaan henkilökohtaiseen lainaan, saatat joutua käyttämään vakuuksia, kuten säästötiliä tai talletustodistusta, saadaksesi myönteisen lainapäätöksen. Voit myös pyytää ystävääsi tai perheenjäsentäsi takaamaan henkilökohtaisen lainasi.

Riippumatta lainan tarkoituksesta, sinulla on todennäköisesti käytettävissäsi useita vaihtoehtoja. Rahoitusta saa luottokorteilla, kulutusluotoilla ja monilla muilla tavoilla. Monissa tapauksissa henkilökohtaiset lainat ovat kuitenkin ihanteellisin ratkaisu kuluttajille. Henkilökohtaiset lainat ovat usein halvempia kuin luottokortit.

Lisäksi, koska henkilökohtaiseen lainaan ei yleensä ole sidottu vakuuksia, se on vähemmän riskialtis rahoitusmuoto kuin vakuudelliset lainat, kuten asuntolainatuotteet, mikä tarkoittaa, että kotisi, ajoneuvosi tai säästötilisi ei ole välittömästi vaarassa, jos jostain syystä joudut vaikeuksiin lyhennysten kanssa. 

Kuinka selvittää, sopiiko henkilökohtainen laina sinulle

Jos tarvitset nopeasti käteistä välttämättömien kulujen maksamiseen, henkilökohtainen laina voi olla hyvä vaihtoehto. Henkilökohtaisten lainojen korot ovat yleensä alhaisemmat kuin luottokorttien korot.

Tietysti sinun tulee aina punnita etuja haittojen kanssa. Henkilökohtaisen lainan ottaminen tarkoittaa loppujen lopuksi velan ottamista, ja sinun on oltava valmis maksamaan velkaa jopa useamman vuoden ajan.

Jos sinulla ei ole kuukausibudjettia pääoman maksuille korkoineen, harkitse uudelleen tarvitsemasi lainasummaa tai tapaa, jolla lainaat. Budjetin laatiminen kannattaa joka tapauksessa, vaikka et päätyisikään ottamaan lainaa. Pienemmissä hankinnoissa se voi jopa auttaa selvittämään vaihtoehtoisen rahoitustavan haluamallesi tavaralle tai palvelulle.