keskiviikko 26.6.2019 | 09:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Yli 160 nukkui yön Törmäjärven metsähotellissa

Nivala-lehti+
Ke 12.9.2018 klo 19:00

Menneenä viikonloppuna oli mahdollisuus majoittua metsähotelliin Ylivieskan Törmäjärvellä. Hotellihuoneina toimivat riippumatot, teltat, laavut ja puolijoukkueteltat. Mukaan pääsi myös omalla majoitteella. Metsähotelli oli osa valtakunnallista Suomen Ladun Nuku yö ulkona-tapahtumaa, jossa haastettiin suomalaisia nukkumaan ulkona.

Törmäjärven metsähotelli pystytettiin talkoovoimin Nivalan Kuntorimmin ja Ylivieskan Ladun toimesta. Talkooväen lisäksi metsämajoitteissa nukkui noin 120 yöpyjää, joten kaiken kaikkiaan metsän yön täytti noin 160 lapsen ja aikuisen tuhina ja kuorsaus, olipa mukana myös muutama nelijalkainen karvakuonokin.

Pelkkää nukkumista ei touhu ollut. Osallistujilla oli mahdollisuus tutustua ja kokeilla maastopyöräilyä, melontaa, suppailua ja polkujuoksua. Lapsille oli järjestettyä omatoimiohjelman lisäksi luontobingoa, mölkyn pelaamista, frisbeegolffia sekä aarteenetsintää. Vastarannalle pääsi saunomaan ja uimaan ja illan päätti lauluhetki iltanuotiolla. Nuotiokioski retkieväineen palveli majoittujia koko tapahtuman ajan.

Nuku yö ulkona -tapahtuma on jokavuotinen tempaus, seuraavan kerran nukutaan keväällä 2019, ehkäpä Nivalan metsissä!

Nivalan Kuntorimpi ry:n syyskausi jatkunee syysvaelluksella kotipitäjän maastossa, lasten metsämörripolulla sekä perinteisellä avantouinnilla, jonka kausi alkaa lokakuussa.

Laura Jaakola

#