keskiviikko 26.6.2019 | 08:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Miika Tenhunen juoksee ensi viikolla Islannissa Pohjoismaiden parhaita vastaan

Eetu Kupulisoja Nivala-lehti+
Ma 29.10.2018 klo 15:30

Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhunen on tänäkin vuonna mukana Suomen joukkueessa maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa.

Asia ratkesi viikonloppuna Lahdessa, missä Tenhunen sijoittui PM-katsauksena juostussa maastojuoksutapahtumassa toiseksi miesten kymmenellä kilometrillä. Voiton vei Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää, joka oli 26 sekuntia Tenhusta nopeampi. Kolmanneksi sijoittui Lahden Ahkeran Hannu Granberg, joka jäi Tenhusesta 11 sekuntia.

– Uusi harjoituskausi alkoi lokakuun alussa, ja tämä oli ensimmäinen testi sen suhteen, missä mennään. Vaikutti hyvältä, Tenhunen myhäilee.

PM-kilpailuihin pääseminen on ollut Tenhusella tavoitteena. Pajulahdessa Tenhunen lähti viime kevään kaksinkertaisen maastojuoksun Suomen mestarin Järvenpään mukaan, ja pysyikin mukana puolimatkaan asti.

– En lähtenyt ujostelemaan häntä, vaan lähdin rohkeasti mukaan. Tiesin, että Hannu on kova lopussa, joten halusin tehdä häneen eroa.

Viime vuonna Tenhunen sijoittui vastaavassa katsauksessa kolmanneksi ajalla 33.55. Tuolloin olosuhteet olivat raskaat sohjoisen reitin vuoksi, mutta toki osa noin kahden ja puolen minuutin ajanparannuksesta täytyy laittaa myös kunnon kehittymisen piikkiin.

– Minuutin verran voi panna olosuhteiden piikkiin ja puolitoista minuuttia paremman kunnon piikkiin.

PM-kilpailut juostaan Islannin Reykjavikissa ensi viikon lauantaina. Islannissa Miika Tenhunen ei ole aiemmin käynyt saati juossut, joten arvoituksia on kelistä lähtien.

– Siellä voi olla puoli metriä lunta tai oikein mukavat syyskelit. Piikkareilla juostaan joka tapauksessa, mutta erimittaisia piikkejä pitää ottaa mukaan.

Viime vuonna Tenhunen sijoittui vastaavassa kisassa Tanskassa 20:nneksi. Tänä vuonna tavoitteena on "paras mahdollinen suoritus", jonka juoksija uskoo kantavan korkeammalle.

– Nyt on ollut tossu paremmin syönnillä kuin viime vuonna. Jokaisesta sijasta lähdetään taistelemaan, mutta sijoitus kymppisakissa voisi olla realistinen tavoite.

Rovaniemellä opiskelevalle Tenhuselle PM-kisat ovat tällä tietoa vuoden viimeiset. Loppuvuosi kuluu perusharjoittelun parissa, ja vuodenvaihteen tienoilla koittaa talven ensimmäinen ulkomaanleiri. Nyt katseet ovat kuitenkin tiukasti Islannissa.

– Syksyn harjoittelua piristää, kun on jotain, mihin valmistautua. Kymppi on vielä matka, jota olen juossut tosi harvoin, etenkin maastossa. Mukava päästä mittaamaan omaa tasoa Pohjoismaiden parhaita vastaan.

Tulokset Pajulahdesta:

Miehet, 10 km: 1) Jarkko Järvenpää TampPy 30.59, 2) Miika Tenhunen NivU 31.24, 3) Hannu Granberg LahdA 31.35, 4) Ari-Pekka Lassila VetU 32.29, 5) Antti Ihamäki AlaA 33.01, 6) Miika Takala JyväskKU 33.22.

#