keskiviikko 26.6.2019 | 09:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Pääkirjoitus, Risto Puolimatka: Mielellään kukin – terveemmällä tai sairaammalla

Nivala-lehti+
Ke 14.11.2018 klo 22:00

Ensi viikolla vietetään mielenterveysviikkoa. Sehän kuulostaa mukavalta: jos mieli on terveenä, kyllähän sillä viikonkin juhlii.

Mutta vakavammin puhuen viikkoa vietetään juuri siksi, että kaikilla mieli ei ole terveenä. Siihen kun me kaikki pystyisimme suhtautumaan sillä lailla, että polvi, selkä, flunssa, mieli, mikä vain on vialla niin sairaushan se on sairauksien joukossa. Jos on parannettavissa, parannetaan, ja jos ei parane, eletään sen kanssa.

Mielenterveysviikon teema on Mun elämä, hyvä elämä. Viikolla keskustellaan siitä, mikä pitää meistä itse kunkin mielen kunnossa. Keskusteluun voi ottaa osaa vaikka sosiaalisessa mediassa. Tai vaikka naamatusten ystävien ja läheisten kanssa.

Viikko alkaa sunnuntaina. Kynttilätapahtumien päivänä ympäri Suomea sytytetään kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle.

Miksi mieli sairastuu, siihen lie syyt moninaiset eikä aina syy ole selvilläkään. Yritetään kuitenkin me, terveemmät ja sairaammat, ainakin olla lisäämättä lähimmäisen taakkaa omilla toimillamme. Ollaan kilttejä, eletään mukana ja autetaan, kyllä se siitä.

#