keskiviikko 26.6.2019 | 09:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Sunnuntaina harjoitellaan vesitaitoja Uikossa

Nivala-lehti+
Ke 21.11.2018 klo 07:00

Liikuntakeskus Uikossa järjestetään kaikenikäisille uimareille suunnattu elämyksellinen Vesisankarit-tapahtuma tulevana sunnuntaina. Tapahtumassa harjoitellaan vesitaitoja ammattitaitoisten ohjaajien opastuksella. Jokainen osallistuja saa muistoksi Vesisankarit-diplomin.

Uimahallilla järjestettävästä ohjelmasta vastaavat Nivalan Saukot sekä Nivalan Liikuntakeskus, mukana on myös sukellusseura Ahti (laitesukellus) ja Nivalan sukeltajat (uppopallo). Ohjelmassa muun muassa uintitehtäviä, tutustumista sukelluksen maailmaan snorkkeleiden avulla, pelastusliiveillä uintia ja temppuilua patjoilla ja sekä vauhdikasta menoa Wibit-temppuradalla.

Koululaisille suunnattuja, elämyksellisiä Vesisankarit-tapahtumia on järjestetty syksystä 2015 lähtien. Tapahtumissa on tavoitteena tarjota monipuolisia vesiliikuntaelämyksiä ja innostaa harjoittelemaan vesillä liikkumisen taitoja.

– Päivän aikana annetaan maistiaisia ja taitoja syvennetään eri toimijoiden järjestämissä harrastusryhmissä tai koulussa osana eri oppiaineita. Vesitaidot ovat tuhansien vesistöjemme maassa kansalaistaitoja, kertoo Sari Turunen Koululiikuntaliitosta.

– Uimaan oppii ainoastaan vedessä. Vesisankarit-tapahtumat tarjoavat tilaisuuden tutustua eri vesitaitoihin ja kokea liikkumisen riemua yhdessä. Rastien ammattitaitoisilta ohjaajilta saat vinkkejä vesitaitojen harjoitteluun, jatkaa Turunen.

#