torstai 23.5.2019 | 03:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

MLL vie Malilan koulun eskarit uimaan

Nivala-lehti+
To 22.11.2018 klo 09:25

Perinteidensä mukaan MLL:n Nivalan paikallisyhdistys muistaa nivalalaisia lapsia tänäkin vuonna Lapsen oikeuksien päivänä. Nyt lahjoituskohteena on Malilan koulun esikoululaiset. MLL:n Nivalan paikallisyhdistys lahjoittaa heille uintiretken Uikkoon (sisältäen kuljetuksen ja uimaopetuksen) opettajan ja eskareiden toiveiden mukaan.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus on sopimusvaltioita velvoittava ihmisoikeussopimus.

YK:n lapsen oikeuksien komitean mukaan lapsuus tulee nähdä ainutlaatuisena ajanjaksona, jolloin lapsi kehittyy ja jonka kuluessa lapsen oikeuksien loukkaukset voivat johtaa elämänpituisiin ja sukupolvet ylittäviin seurauksiin. Tästä syystä lasten oikeuksien toteutumiseen ja niiden kunnioittamiseen tulisi kiinnittää erityisesti huomiota.

MLL Nivala muistaa paikallisia lapsiperheitä myös viikoittain järjestämällä heille toimintaa. Maanantaisin kokoontuu perhekahvila, jossa lapset saavat leikkiä ja vanhemmat saavat vertaistukea kahvikupin äärellä. MLL:n satumummot lukevat lapsille kirjastossa kerran kuukaudessa. Torstaisin kokoonnutaan perheiden yhteiseen liikuntahetkeen Kyösti Kallion koulun liikuntasalissa. Kaikki viikoittaiset tapahtumat ovat maksuttomia.

#