torstai 23.5.2019 | 03:38
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tarhin toimintakeskuksen syksy huipentuu joulumyyjäisiin

Risto Puolimatka Nivala-lehti+
Ke 28.11.2018 klo 15:55 [päivitetty ke 15:58]

Tarhin toimintakeskuksen joulumyyjäisiin on tehty tavaraa kesästä lähtien kaiken normaalitoiminnan ohella. Myyjäiset ovat torstaina 29.11.

– Tämä on meille tällainen vuoden kohokohta, kertoo Tarhin toimintakeskuksen yksi ohjaajista Sari Tajakka.

Myytävää tavaraa tehdään ekologisesti, sillä iso osa perustuu kierrätykseen. Raaka-ainetta saadaan päiväkeskuslaisten vanhemmilta, keskuskeittiöiltä, kaupoilta.

Tarhin toimintakeskuksella on kehitysvammaisten työtoimintaa maanantaista perjantaihin. Samaan aikaan toisella puolella on päivätoimintaa vaikeammin vammaisille. Ala-asteen erityisluokkalaisille on aamu- ja iltapäivähoitoa ja lapsille tilapäishoitoa viikonloppuisin, että vanhemmat saavat vapaata.

Vaikka myyjäisten tuotteilla mennään selkeästi markkinoille, Tajakka kertoo, ettei kaupallisilta toimijoilta ole kuulunut moitteen sanaa työkeskuksessa tehtävästä työstä ja kaupiteltavasta. Päin vastoin hän sanoo, että palaute on ollut hyvinkin kehuvaa ja myötäelävää.

Myyjäisten tuotto palautuu toimintaa ylläpitävälle Kalliolle tarvikerahastoon. Myytävästä tavarasta noin puolet tehdään ostetuista raaka-aineista ja toinen puolikas tuotannosta pohjautuu kierrätysmateriaaliin.

Myyjäisissä on myös arpajaiset. Arpajaisten tuotto jää kokonaisuudessaan tarhilaisten omaan käyttöön, eikä niitä tilitetä Kalliolle. Varoilla käydään pitsalla ja kahvilla ja harrastetaan kaikkea muuta itse päätettyä mukavaa ja virkistävää.

#