keskiviikko 26.6.2019 | 09:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Jenni Hietala Lappeenrannan valtakunnalliseen laulukilpailuun – vuoden alussa saadaan jännittää nivalalaisen laulajan menestystä

Risto Puolimatka Nivala-lehti+
To 27.12.2018 klo 16:00 [päivitetty to 16:09]

Lappeenrannan laulukilpailua päästään jännittämään nivalalaisvoimin. Kilpailuun osallistuu myös nivalalainen, Oulussa laulua opiskeleva sopraano Jenni Hietala.

Hietala on juuri valmistunut Oulun ammattikorkeasta musiikkipedagogiksi.

– Vielä tässä voisi yrittää uudelleenkin, mutta kun ohjelma oli valmiina, se natsasi jo nyt, Hietala pohtii.

Lappeenrannan kilpailun osallistujien yläikäraja on naisilla 32 vuotta. Hietalalla olisi ollut vielä useita mahdollisuuksia myöhemminkin osallistua, sillä hän on nyt 23-vuotias. Lappeenrannan kilpailu käydään kolmen vuoden välein.

Kilpailu alkaa tammikuun ensimmäisenä päivänä, ja finaali lauletaan 6.1. Kilpailussa on 29 laulajaa, joista naisia on 20 ja miehiä 9. Hietalan menestystä kilpailussa voi seurata Ylen kanavilta. Ohjelmassa on sekä liedejä että aarioita.

– Ooppera on kuitenkin ominta alaa, Hietala sanoo.

Lappeenrannan kaupungin palkinnot sekä naisten että miesten sarjassa ovat 10 000, 7000 ja 5000 euroa.

Hietala on laulanut aiemmin muun muassa Timo Mustakallio -kilpailun finaalissa. Hän on esiintynyt aiemmin Pula-oopperan kuorossa. Ensi kesäksi hän on päässyt kolmannen kerran Savonlinnan oopperajuhlien kuoroon. Viime aikoina hän on esiintynyt tenori Jyrki Anttilan joukoissa laulamassa operettia.

#