keskiviikko 26.6.2019 | 09:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan seurakunta voitti kanttorikiistan – KHO totesi irtisanomisen lailliseksi

Risto Puolimatka Nivala-lehti+
Pe 28.12.2018 klo 13:30 [päivitetty pe 13:30]

Nivalan evankelisluterilainen seurakunta on voittanut monivuotisen kiistan kanttorinsa irtisanomisesta. Kanttori valitti irtisanomisesta ensin Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen, joka ei pitänyt irtisanomista laittomana. Nyt samalle kannalle on tullut myös korkein hallinto-oikeus.

Monivuotisen kiistan taustalla on vuonna 2005 sattunut tapaturma, jonka seurauksena silloinen kanttorin viran hoitaja joutui työkyvyttömäksi. Nivalan seurakunta piti kuitenkin hänen virkasuhteensa voimassa kunnes kanttori saisi hankittua itselleen uuden ammatin. Kun uusi tutkinto oli valmis, Nivalan seurakunta piti selvänä, että kanttori eroaa virastaan.

Kanttori ei kuitenkaan eronnut, ja Nivalan seurakunnan kirkkoneuvosto irtisanoi hänet vuonna 2015. Kanttori teki irtisanomisesta ensin oikaisupyynnön kirkkoneuvostolle. Kun neuvosto ei muuttanut kantaansa, kanttori valitti hallinto-oikeuteen ja vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Kiista sai päätöksen hieman ennen joulua, jolloin KHO linjasi, että Nivalan seurakunnalla oli lailliset perusteet irtisanoa kanttori.

#