keskiviikko 26.6.2019 | 08:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sähkökatko vei sähköt sadoilta uudenvuodenaattona, myös uusi vuosi alkaa huonossa kelissä

Katariina Poranen, STT Nivala-lehti+
Ti 1.1.2019 klo 07:21 [päivitetty ti 08:36]

Sähköyhtiö Herrforsin alueella Pietarsaaren pohjoisosassa lähes 600 asiakasta oli uudenvuodenaattona ilman sähköä. Katkos alkoi maanantai-iltana puoli yhdeksältä ja sähköt saatiin palautettua yöllä yhden aikaan.

Useat sähköyhtiöt ovatkin varoittaneet, että talvimyräkkä voi aiheuttaa häiriöitä vuodenvaihteessa. Muun muassa Korpelan Voima kertoi uudenvuodenaattona nostaneensa varautumistaan.

Tuuli oli uudenvuodenaattona niin kovaa, että esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla Jokilaaksojen ja Oulu-Koillismaan pelastuslaitokset antoivat vahvan suosituksen jättää ilotulitteet ampumatta.

Tuuli jatkuu navakkana myös vuoden vaihduttua. Ilmatieteen laitoksen mukaan sää lauhtuu uudenvuodenpäivänä tilapäisesti, kun matalapaine syvenee maan yllä.

Ajokeli on huono suuressa osassa maata, muun muassa Keski-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla lumi- tai räntäsateen ja lumipyryn vuoksi.

Maan etelä- ja keskiosissa lämpötila on aamusta alkaen muutaman asteen plussalla, pohjoisessa lumisade heikkenee vähitellen ja lämpötila on nollan ja kahdeksan miinusasteen välillä.

Merialueilla varoitetaan laajasti kovasta lounaistuulesta, joka voi puhaltaa jopa 17 metriä sekunnissa.

#