lauantai 17.8.2019 | 18:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Juoksija Miika Tenhunen hyvällä mielellä korkeanpaikan leirillä

Nivala-lehti+
To 31.1.2019 klo 18:00

Leiri etenee suunnitelmien mukaan. Harjoituskuorma on suurimmillaan juuri nyt leirin kahdella keskimmäisellä viikolla ja päivät kulkevat totuttuun rytmiin. Aamut alkavat kello seitsemältä puurolla ja kahvilla, jonka jälkeen kello yhdeksältä alkaa päivän ensimmäinen harjoitus. Tämän jälkeen syödään lounas ja huilataan hetki. Levon jälkeen syödään kevyt välipala, jonka jälkeen valmistaudutaan jo päivän toiseen harjoitukseen, joka alkaa kello neljältä iltapäivällä.

Päivän harjoitusten jälkeen on vuorossa päivällinen sekä iltapala. Illalla vietämme porukalla aikaa mökissämme televisiota katsellen ja juttuja kertoen, kunnes valot sammutetaan kello kymmenen illalla ja on aika yöunien. Saattaa kuulostaa askeettiselta elämältä, mutta siltä se ei tunnu ollenkaan, vaan päinvastoin on hienoa saada tehdä asioita niin hyvin kuin mahdollista samanhenkisten ihmisten ympäröimänä.

Olosuhteet vuoristossa ovat pääsääntöisesti lämpimät ja hyvät. Muutamina iltoina kuitenkin on satanut kaatamalla ja taivas välkkynyt salamoista sinisenä, mutta aamuun mennessä on keli aina poutaantunut. Myös muutamana aamuna on ollut todella sakea sumu kylän päällä ja keli mennyt hieman viileäksi, mutta sumu on aina häipynyt aamupäivän aikana.

Harjoitukset kulkevat hyvin ja sopeutuminen tapahtui omalta osaltani todella nopeasti korkeaan ilmanalaan. Se näkyy muun muassa siinä, että kovissa harjoituksissa saan itsestäni todella hyvin irti ja palautuminen on tehokasta. Myös muilla juoksijoilla tuntuu kulkevan, joten tunnelma mökissämme on positiivinen ja iloinen.

Viimeisellä viikolla harjoitellaan normaalisti torstaihin asti, jonka jälkeen aletaan kevennellä varsinkin tehollisesti, mutta myös määrällisesti harjoittelua. Tämä siksi, että keho ei olisi liian rasittuneessa tilassa kotimatkalla ja vältytään flunssalta Suomeen palatessa. Näin hallikauden painaessa päälle sairastelu ei nimittäin ole hyväksi, jos meinataan juosta ennätyksiä.

Myös leirin viimeinen viikko etenee kuten olimme valmentajan kanssa suunnitelleet ja onnistuneen harjoitusjakson päätteeksi on mukava palata Suomeen ja päästä testaamaan omaa kuntoa ja leirin vaikutuksia hallikisoissa.

Kaiken kaikkiaan leiri oli onnistunut kokonaisuus ja tästä saa tärkeää tietoa jatkoa ajatellen, kuinka vuoristoharjoittelu omalla kohdallani toimii. Leirin oikeastaan ainoa haaste oli siinä, että oma valmentajani Kari Tenhunen ei päässyt näkemään harjoitteluani, mutta päivittäinen yhteydenpito ja Jukka Keskisalon raportointi harjoitusten kulusta Karille toivat kuitenkin tarkan informaation, kuinka leiri etenee.

Miika Tenhunen

Miika Tenhunen on ollut harjoittelemassa koillisessa Etelä-Afrikassa Dullstroomin kaupungissa. Se on 2000 metrin korkeudessa.

#