torstai 23.5.2019 | 04:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Kukapa meistä ei kukkia rakastaisi" – Nivala-lehti jalkautui jakamaan naisille naistenpäiväruusuja

Eetu Kupulisoja Nivala-lehti+
Pe 8.3.2019 klo 13:20 [päivitetty pe 14:15]

Tänään perjantaina vietetään kansainvälistä naistenpäivää. Sen ja Nivala-lehden 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Nivala-lehti halusi muistaa nivalalaisnaisia jakamalla heille perinteistäkin perinteisempiä naistenpäivämuistamisia: punaisia ruusuja.

Paikkakunnan miehille täytyy antaa tunnustusta siitä, että ruusuilla lahjotuista naisista monikaan ei ollut tilanteessa ensimmäistä kertaa päivän aikana. Moni nainen oli vastaanottanut ensimmäiset huomionosoitukset heti aamusta.

Tähän joukkoon kuului Marita Ylén-Julin, jolle naistenpäivä sattui talvilomaviikolle.

– Mieheltä sain kukkakimpun jo aamulla. Se on meillä jo perinne, muistaakseni, Ylén-Julin naurahti.

Hänellä oli selkeä näkemys siihen, tarvitaanko naistenpäivää.

– Ehdottomasti.

Marita Ylén-Julin ja toimittaja Eetu Kupulisoja.
Risto Puolimatka

Vaikka Nivala-lehtikin muisti naisia nimenomaan naistenpäivänä, saavat naiset toimituksen silmissä ansaitsemansa arvostuksen jokaisena päivänä vuodessa. Tasa-arvoaspektista muistutti muun muassa Saara Isomaa.

– Naistenpäivä on mennyt muiden päivien ohella, ei sitä ole erityisesti huomioitu, Isomaa totesi.

Samaan hengenvetoon hän kuitenkin jatkoi, että ruusun saaminen naistenpäivänä lämmittää mieltä. Hän oli liikkeellä miehensä kanssa, ja pariskunta oli juuri käynyt leivoskahvilla - miehen tarjoama luonnollisesti päivän teeman mukaan.

Saara Isomaa.
Risto Puolimatka

Alussa tuli väitettyä, että Nivala-lehti jakoi ruusuja nimenomaan nivalalaisnaisille, mutta sattuipa sekaan myös vieraita. Pirjo Ainasoja oli liikkeellä viitasaarelaisen sukulaisnaisen Sole Tiaisen kanssa.

Heille naistenpäivä on päivä muiden joukossa, mutta ruusun saaminen toki lämmitti heitäkin.

Sole Tiainen ja Pirjo Ainasoja.
Risto Puolimatka

Osa naisista oli vielä odottavalla kannalla. Maria Hyvärin mies oli lähtenyt liikkeelle aikaisin aamulla, joten hänelle oli vielä arvoitus, tuleeko Nivala-lehden ruusun lisäksi muitakin muistamisia ja jos tulee, minkälaisia.

– Aina on jotenkin muistettu, Hyväri totesi.

Hänen työkaverinsa Ritva "Ippa" Markkinen oli jo ennen töihin lähtöä saanut kukkia, mutta illan kuviot olivat vielä auki.

– Taitaa olla hyvät mahdollisuudet saada vielä jotain, jos entiset merkit pitävät paikkansa, Markkinen myhäili.

Maria Hyväri ja Ippa Markkinen.
Risto Puolimatka

Yllätys oli saamatta myös Jenny Puurulalla. Hän oli päivällä kaupassa äitinsä kanssa, kun Nivala-lehti pääsi hänet yllättämään. Hän ei panisi pahakseen, vaikka saisi yllätyksiä myös muulloinkin kuin naistenpäivänä, mutta päivän olemassaolosta hän oli iloinen.

– Kaikki spesiaali on aina mukavaa! Toivottavasti vielä illalla tulee kukkapuska, se jää nähtäväksi, Puurula aprikoi.

Jenny Puurula.
Risto Puolimatka

Ruusun saaminen oli mukava yllätys kaikille, mutta erityisen iloisia siitä olivat Maarit Pihlajamaa ja erityisesti hänen tyttärensä Martta ja Meeri. Perheen isä on reissussa, joten muistaminen oli heille päivän ensimmäinen.

– Lapsille tämä ruusu on mieluinen, he rakastavat kukkia. Toisaalta, kukapa meistä ei rakastaisi, hymyili Maarit Pihlajamaa.

Meeri, Martta ja Maarit Pihlajamaa.
Risto Puolimatka

Punainen ruusu on naistenpäivän kukka

Vaikka kukat kuuluvat naistenpäivään ja vaikka oheinen juttu todistaa monen nivalalaismiehen kukittaneen puolisonsa, ei naistenpäivä ollut vielä aamupäivän aikana ruuhkauttanut kukkakauppaa. Marja-Leena Isohanni Laurilan Kukasta kertoi, että heillä sesonkeja ovat joulu, äitienpäivä ja ylioppilasjuhlat, naistenpäivä ei tuohon joukkoon kuulu.

Toki kukkia oli perjantaina jonkun verran käynyt kaupaksi.

– Miehet ovat pääosin hakeneet naistenpäiväkukkia, mutta kyllä jotkut naisetkin ostavat kukkia itselleen. Eihän se ole mihinkään nakutettua, että nimenomaan miehen pitää niitä ostaa, Isohanni huomautti.

Samalla Isohanni vahvisti senkin, että naistenpäivän suosituin kukka on ruusu.

Punaisena?

– Punaisena. Se on se tavallisin.

#