tiistai 16.7.2019 | 12:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vasikat, lampaat ja vuohet toimivat tänäkin kesänä Katvalan kotieläinpihan vetonauloina

Maria Silvola Nivala-lehti+
Ke 10.4.2019 klo 18:00

Tänäkin vuonna Katvalan kotieläinpihalla nähdään aiempina vuosina suosituiksi huomattuja vasikoita, lampaita ja vuohia. Tietenkin pihalla on myös muita eläimiä, kuten kanoja, kukkoja, ankkoja ja vierailevina tähtinä hevosia. Sikoja ei tälle vuodelle saada.

Vielä ei ole varmuutta siitä ovatko eläimet samoja kuin aikaisempina vuosina. Kotieläimiä voi antaa kotieläinpihaan kesälaitumille. Katvalan kotieläinpiha on avoinna kolme viikkoa 3. heinäkuuta alkaen. Kotiseutumuseo avataan juhannuksen jälkeen ja se on auki heinäkuun loppuun asti.

Eläinten lisäksi Katvalassa on muutakin ohjelmaa. Esimerkiksi perinnepäivä on 9. heinäkuuta.

Tämänvuotinen eläinpiha on jo kuudes kerta. Kävijöitä vuodessa on noin 7 000 henkilöä. Kävijät ovat suurilta osin lähipaikkakunnilta, mutta joukkoon sattuu myös ohikulkevia lomailijoita vaikkapa Amerikasta. Kävijät ovat kaikenikäisiä. Kävijät voivat antaa palautetta työntekijöille. Työntekijöitä löytää esimerkiksi portilta, jossa on nuoria vastaanottamassa vieraat.

Katvalan kotieläinpihaan on avoin pääsy, mutta alueelle on vapaaehtoinen pääsymaksu. Kotieläinpihaan ei saa tuoda omia lemmikkejä! Pienestä kainalossa olevasta puudelistakin voi koitua vaarallisia tilanteita.

Kotieläinpihaa järjestää Nivala-Seura ry, Nivalan kaupunki, Nivalan 4H-yhdistys ja MTK-Nivala. Katvalan kesäisäntänä on Pekka Ruostetsaari ja kesäemäntänä Heidi Hietala. 4H-yhdistyksellä on ohjelmaa Katvalassa tiistaisin ja torstaisin.

Katvalassa on myös kesäkahvila, josta saa evästä, kun alkaa tulla nälkä. Kotieläinpiha työllistää kahdeksan kesäsetelinuorta. Järjestäjät ovat ylpeitä Katvalan kotieläinpihasta ja heidän mukaansa naapurikunnat ovat kadehtineet Nivalan kotieläinpihaa Katvalassa.

Kirjoittaja on Niva-Kaijan koulun 8-luokkalainen, joka on TET-jaksolla Nivala-lehden toimituksessa.

#