keskiviikko 3.6.2020 | 22:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Tuulivoima tuo tullessaan epävarmuutta

Ke 8.5.2019 klo 21:30

Erkkilän koulun tuulivoimailta todistaa väkevästi yhden asian: tuulivoimasta päättäminen ei ole helppoa. Ihmisillä on pelkoja ja murheita omasta ja lastensa terveydestä, eläinten hyvinvoinnista ja myös taloudellisista arvoista.

Moni asia helpottuu, kun on olemassa oikeaa tietoa. Tuulivoiman kohdalla ongelma tuntuu olevan se, että toisen oikea tieto ei kelpaakaan toiselle. Tuulivoima on aihe, johon liittyy myös paljon todistamatonta uskomustietoa.

Kukonahon tuulivoimaloilla on niitä tukeva kaava ja rakennuslupa olemassa eikä voimaloiden rakentamiselle ole estettä. Se että voimayhtiö haluaa päivittää luvat nykytekniikan mukaiseksi, ei ole kirkossa kuulutettu päätös. Siihen kaupunki kysyy nyt neuvoja Kuntaliiton lainoppineilta.

Tuulivoimayhtiöillä on iso työmaa, jos ne aikovat saada kansan hankkeensa taakse, etenkin lähiseudun asukkaat. Ennen Erkkilän koulun tiistai-iltaisen tuulivoimaillan alkua noin yhdeksän kymmenestä paikallaolijasta ilmoitti vastustavansa Kukonahon hanketta. Sitä ei mitattu illan päätyttyä, muuttiko tiedon jakaminen jotakin ja olivatko voimasuhteet edelleen yhtä murskaavat.

Tuulivoima on aihe, johon liittyy myös paljon todistamatonta uskomustietoa.

#