keskiviikko 3.6.2020 | 21:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaksi törkeää rattijuopumusta jokilaaksoissa

Arja Kangas
Ma 13.5.2019 klo 10:22 | päivitetty ma 10:27

Oulun poliisilaitos osallistui valtakunnalliseen 24 tuntia kestäneeseen rattijuopumusvalvontamaratoniin viime perjantain ja lauantain aikana. Valvontaa suoritettiin käytössä olevilla resursseilla muiden poliisitehtävien ohessa.

Rattijuopumukset jakautuivat alueellisesti siten, että Oulussa rattijuopumuksia oli kolme ja huumausaineen vaikutuksen alaisena autoili yksi kuljettaja. Kainuussa oli yksi törkeä rattijuopumus ja kaksi rattijuopumusta. Jokilaaksoissa oli kaksi törkeää rattijuopumusta. Koillismaalla oli yksi rattijuopumus.

Koko poliisilaitoksen alueella puhallutettiin 2 092 kuljettajaa. Erityisen aktiivista rattijuopumusvalvontaa suoritettiin Kainuun alueella, missä puhalluskokeita oli 1153 kappaletta. Koko laitoksen alueella valvonnassa jäi kiinni 6 kuljettajaa, joita epäillään rattijuopumuksesta ja kolme kuljettajaa, joita epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Yhden kuljettajan epäillään kuljettaneen autoa huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Edellisen kerran valvontamaratoni suoritettiin pikkujoululiikenteeseen. Silloin kiinnijääneiden rattijuoppojen suhde puhallutettuihin nähden oli hieman pienempi. Nyt noin joka kahdessadas autoilija puhalsi yli rangaistavuuden rajan.

#