torstai 27.2.2020 | 10:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Eetu Kupulisojan pääkirjoitus: Väliaikainenkin kielto on pätevä kielto

Nivala-lehti
Ke 5.6.2019 klo 21:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vanhan sanonnan mukaan tienkäyttäjälle vaikeimpia paikkoja ovat ne, kun tutussa risteyksessä liikennevalot ovat poissa pelistä ja risteyksestä pitäisi selvitä normaaleiden liikennesääntöjen mukaan. Silloin pelti usein rytisee.

Nivalan keskustassa ei tiettävästi ole ainakaan vielä rytissyt, mutta lähellä se on ollut. Kaukolämpölinjan ennaltaehkäisevät kunnostustyöt vaikuttavat tämän ja ensi viikon ajan keskustan liikenteeseen, mutta ainakaan alkajaisiksi osa tienkäyttäjistä ei ole suostunut omaa tuttua reittiään muuttamaan. Ei siltikään, vaikka poikkeusjärjestelyistä kertovat kyltit ovat vähintäänkin riittävän näkyvästi esillä. Kielletty ajosuunta -merkki yhdistettynä tie poikki -kylttiin pitäisi olla riittävä signaali jokaiselle tienkäyttäjälle. Pahempi juttu toki on, jos vika on asenteissa.

Työmaan johdosta liikenne kiertoteillä, Olkkosentiellä ja Toripihalla, on paljon normaalia vilkkaampaa. Molempien kiertoteiden ympäristöissä liikkuu paljon jalankulkijoita, joten autoilijoilta vaaditaan erityistä varovaisuutta. Niin kiire ei ylimääräisestä mutkasta huolimatta saa olla, että turvallisuutta voisi laiminlyödä.

#