torstai 23.1.2020 | 14:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Auto lunastukseen hirvikolarista Nivalan Kumpuperällä. Paikalliset ovat vaatineet tieosalle hirvistä varoittavaa liikennemerkkiä.

Risto Puolimatka Nivala-lehti
To 25.7.2019 klo 11:20 [päivitetty to 11:20]

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Henkilöauton kuljettaja loukkaantui hirvikolarissa Nivalan Kumpuperällä torstaina aamulla. Hirvilehmän ja farmariauton törmäys sattui aamuyhdeksän aikoihin valtatiellä 28 vähän Erkkilästä Maliskylän suuntaan.

Kuljettaja loukkasi päänsä, mutta hän oli tajuissaan, kun hänet kuljetettiin ambulanssilla jatkotutkimuksiin. Auto pysyi pyörillään, ja palolaitos siivosi pienen polttoainevuodon.

Hirvi kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin aivan kolaripaikan lähelle.

Paikalliset pitävät kohtaa vaarallisena, koska siinä liikkuu hirviä.

– Viimeksi sattui törmäys viime vuoden elokuussa, sanoo Jarmo Helander, paikallisen hirviporukan jäsen, joka oli siivoamassa onnettomuuden jälkiä.

Helander oli kertonut onnettomuuspaikalla myös poliiseille, että hirvistä kertova varoitusmerkki olisi paikallaan. Tieosalla on nyt 100 km/h nopeusrajoitus, jota sitäkin on esitetty alennettavaksi.

Poliisi on varoittanut lisääntyneestä hirvikolarien riskistä, kun helteet ovat kuivattaneet hirvien juomavedet. Hirvet saattavat liikkua nyt normaalia enemmän, kun ne ovat lähteneet etsimään juomavettä muualta.

#