torstai 9.4.2020 | 05:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Lakko viivästyttää etätilaajien ja paikallislehtien lehtien jakelua: KPK Yhtiöiden näköislehdet ovat vapaasti luettavissa verkossa

Päivi Savela
Ma 2.9.2019 klo 10:33

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU:n lakko viivästyttää etätilaajien ja paikallislehtien lehtien jakelua tällä viikolla.

KPK Yhtiöissä on reagoitu asiaan niin, että kaikki konsernin lehtien näköislehdet ovat vapaasti verkossa luettavissa. Tämä koskee sekä Keskipohjanmaata että paikallislehtiä.

Etätilaajat eivät saa lehteään, koska lehdet kulkevat isojen lakossa olevien lajittelukeskusten kautta. Pienten paikallisten yksiköiden mahdollisuutta käsitellä postia selvitellään vielä.

Varhaisjakelussa oleviin lehtiin lakko ei vaikuta, koska niiden jakelu on KPK Yhtiöt Oyj:n omassa hallussa.

Etätilaajat joutuvat odottamaan lehtiään myös loppuviikosta. Lakko on jo ohi torstaina, mutta se ruuhkauttaa lajittelua.

– Torstaina postin jakelussa olevien lehtien tilaajat saavat varautua viivästyksiin, sanoo KP Jakelun jakelupäällikkö Päivi Rättyä.

Keskiviikkona ilmestyvän Haapavesi-lehden osalta tarkistetaan vielä, miten lehdet saadaan jaettua. Iso osa Haapavesi-lehdistä on Postin jakelussa.

#