keskiviikko 1.4.2020 | 15:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Kyösti Kallion 1. luokan oppilaat saivat heijastinliivit. Liivejä oli varastossa sen verran, että niistä riittää muidenkin Nivalan koulujen ekaluokkalaisille.

Risto Puolimatka
Ti 3.9.2019 klo 16:05 | päivitetty ti 16:08

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyösti Kallion koulun piha tiistaina aamulla: joukko opettajia ja vanhempainyhdistyksen jäseniä on paimentanut kaikki ensimmäisen luokan oppilaat ulos. Oppilaille jaetaan kirkkaan keltaiset heijastinliivit.

– Ettei jää auton alle. Koirallakin on, sanoo ykkösluokkaa käyvä Lilja Ojalehto liiveistä.

Luokkatoveri Atte Parviaisella on samansuuntaiset mietteet:

– Aion käyttää koulumatkoilla ja lenkillä, hän sanoo.

Heijastinliivit olivat kummallekin tuttu varuste. Niitä on käytetty jonkin verran aiemminkin ennen kuin koululla jaettiin kaikille omat.

Liivinjaolla oli pienoinen säävaraus: jos sää olisi ollut sateinen, ne olisi jaettu ruokasalissa. Kun sää oli kesäisen leppeä, liivit jaettiin kauniissa auringonpaisteessa ulkona.

Heijastinliivien käytöstä on julistettu pienimuotoinen kilpailu, jolla pieniä koululaisia innostetaan käyttämään niitä.

– Olemme keksineet kampanjan ekaluokkalaisten kanssa, jotta he käyttäisivät heijastinliiviä läpi talven ja palkitsemme heidät ahkerasta heijastinliivin käytöstä pääsiäisviikolla, sanoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Kutuniva.

Kyseessä on Kyösti Kallion koulun vanhempainyhdistyksen perinne. Turvavarusteita jaettiin nyt neljännen kerran.

Turvavarusteeksi on vakiintunut heijastinliivi. Se oli jaossa nyt toisena vuonna peräkkäin.

Aiemmin ekaluokkalaisille on jaettu polkupyörän pinnaheijastimia, mutta niitä ei ole pidetty hyvinä, koska pyöriä ei välttämättä käytetä talvella. Myös käsivarsiheijastimia on kokeiltu, ja ne taas eivät tahtoneet pysyä tallessa.

Heijastinliivit on lahjoittanut ekaluokkalaisille tänä vuonna Veikon Kone. Niitä tuli viime vuonna sen verran paljon, että niitä on jäänyt jakamattakin. Nyt liivejä aiotaan jakaa muiden koulujen ekaluokkalaisille niin paljon kuin niitä riittää.

– Ei niitä kannata laatikossa pitää, Kutuniva sanoo.

Palkitsemme heidät ahkerasta heijastinliivin käytöstä pääsiäisviikolla.

#