lauantai 4.7.2020 | 07:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Naisenergia valtaa jäähallin lauantaina – Naisten messuilla pääsee kutomaan sylikangaspuilla ja rentoutumaan hierontatuoliin

Maritta Raudaskoski
Ke 11.9.2019 klo 09:30 | päivitetty ke 10:44

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Tulevana lauantaina on jäähallilla Live, Love, Feel – Naisten messut. Nimestään huolimatta kaikki ovat tervetulleita paikalle, onhan messuilla esillä ihmisiä yleisestikin kiinnostavia aiheita. Kyseessä on Oulun eteläisen alueen suurin tämän tyyppinen tapahtuma.

Viime vuonna Naisten messut järjestettiin Kyösti Kallion koululla. Siellä kävi noin 900 messuvierasta. Muotinäytösten aikaan tilat kävivät jopa ahtaiksi. Myös myyjiä ja osastoja oli niin paljon, että yhtenäistä tilaa ei kaikille löytynyt.

Nyt tilaa riittää sekä esittelijöille että yleisölle, kun koko Uikko Areena on messuväen käytössä. Messupaikan varanneita yrityksiä, yhteisöjä, järjestöjä tai yksityisiä henkilöitä on noin 45. Näytteilleasettajia on ympäri maakuntaa aina Oulun seudulta asti. ”Mattimyöhäisiäkin” mahtuu vielä mukaan.

Näytteilleasettajien edustama tarjonta on laaja. Esillä on muun muassa sisustusideoita, pukeutumisvinkkejä, vaatteita, kosmetologyrityksiä, parturi-kampaamoita, käsitöitä, ravintotuotteita, liikunnan, kauneuden, terveyden, muodin ja hyvinvoinnin saroilta. Messuilla on myös ohjelmaa, josta suosituimpia ovat perinteisesti olleet muotinäytökset.

Naisten messujen järjestelyissä ovat mukana Nivalan Yrittäjät ry, Nivalan kaupunki, Liikuntakeskus Uikko ja Nivala-Haapajärven seutu Nihak ry. Tapahtuman juontaa Tiina-Riikka Turunen. Messuille on vapaa pääsy.

Messuilla on mukana aivan uusiakin yrityksiä. Yksi näistä on Päivikki Turusen Studio Luovinto, joka on aloittanut kesän alussa.

Turunen toimi aiemmin käsityöyrittäjänä, mutta oli sittemmin 14 vuotta opettajana. Tämän jälkeen hän lähti opiskelemaan muotoilijaksi Hämeenlinnassa ja lisäksi hänellä on ekspressiivisen taideterapeutin koulutus.

– Koko ajan olen halunnut tehdä sitä, missä minä olen omimmillani. Koulutuksessa minulle valkeni, miten voi ravita luovuutta. Ihmisen ei tarvitse olla omasta mielestään taiteellinen tai käsityöihminen. Monenlaista voi tehdä, luovuutta on kaikissa, kun sitä vain ravitaan ja herätellään. Kynnyksen pitää olla matala, hän pohtii.

Päivikki Turusella on laaja-alainen osaaminen ja ideoita riittää. Kodissa olevaa työhuonetta on remontoitu ja suurennettu niin, että sinne mahtuu noin kymmenen henkilöä kerralla. Tarkoitus on järjestää työpajoja, vapaata kudontaa ja tarjota erilaisia koulutus- ja kurssitilaisuuksia. Kysyntää ei yhteisöjen taholta on ollut myös työhuoneen ulkopuolelle ja muille paikkakunnillekin.

– Messuilla esittelen uuden yritykseni toimintaa. Mukaan otan muutamat sylikangaspuut, joilla messuyleisö saa kutoa. Ne ovat kätevät pienen kokonsa vuoksi, silti niillä voi tehdä monenlaisia töitä, Turunen sanoo.

Toinen Naisten messujen ensikertalainen on Lihastakomo Tiina Saukonoja.

Myös Lihastakomo on aloittanut toimintansa kesäkuun alussa. Persoonallisesti ja tyylikkäästi sisustetut tilat sijaitsevat Linja-autoasemalla. Asiakkaat ovat löytäneet uuden hierojan yritykseen hyvin heti alusta alkaen.

Tiina Saukonoja on toiminut erilaisissa kaupan alan tehtävissä 30 vuotta. Hän ryhtyi miettimään muutosta työkuvioihinsa ja lähti opiskelemaan hierojaksi.

– Ala tuntui heti omalta ja kouluvuosi oli ihana. Latinasta kun alkuun selvisi, niin sitten meni mukavasti, Tiina Saukonoja nauraa.

Messuja varten hän on hankkinut uuden hierontatuolin, johon voi asettua rennosti hierottavaksi. Messuilla Tiina Saukonoja tekee niska- ja hartiahierontoja ja hänen avukseen saapuu messuemäntä, joka myy hieronta-aikoja messualennuksella.

– Olen ollut myymälöissä monenlaisia tapahtumia järjestämässä, joten tykkään kovasti messumeiningistä. Kiva siellä on olla mukana yleisessä hälinässä, kun tapahtuu, näkee ihmisiä ja kaikilla on kivaa, hän sanoo.

#