perjantai 29.5.2020 | 00:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jokilaaksojen edunajamiseen rakennetaan sopimusmallia - Helsinkiin palkattaisiin alueen oma lobbari

Hannu Verronen
Ke 18.9.2019 klo 08:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jokilaaksojen kuntien uudenlaiseen edunajamiseen rakennetaan sopimusmallia. Sen voimaantulo tai hylkääminen ratkaistaneen kunnissa kuluvan vuoden loppuun mennessä. Edunajamisen uusia toimintamalleja käsiteltiin maanantaina alueen neljän seutukunnan Nivalan tilaisuudessa, ennen Kerttu Saalasti-seminaaria. Voitolle pääsi sopimusmalli, jota pitää vielä tarkentaa seutukuntien yhteistyönä.

Nivalassa alueen edunajamisen uutta toimintamallia oli pohjustamassa hyvä edustus alueen kuntajohtajia ja kansanedustajia. Nivala-Haapajärven seudun seutujohtaja Toni Krankkala kertoo, että yksi edistysaskel alueen kuntien etujen puolustamisessa on, ettei enää puhuta etujen valvomisesta, vaan niiden ajamisesta.

– Etujen ajaminen tarkoittaa aktiivista vaikuttamista asioihin etukäteen. Pitää ottaa etukäteen selville, missä asioissa on syytä vaikuttaa ja miten. Pohjustetaan asiat hyvin ja luodaan verkostoja. Pelkkä edunvalvonta on jälkijättöistä työtä, Krankkala kertoo.

Sopimusmalli perustuisi uudenlaiseen resursointiin. Kunnat sijoittaisivat sitä varten esimerkiksi 1,3 euroa per asukas. Sitä kunnat pitivät Nivalassa pienenä sijoituksena. Pystyttäisiin yhdessä saamaan 150 000 - 200 000 euron edunajamisen uusi budjetti.

– Tuolla summalla voitaisiin muun muassa palkata yksi henkilö alueen edunajamisen yhteiseksi työrukkaseksi. On ajateltu, että hänet sijoitettaisiin Helsinkiin. Kuntien lisäksi sitä pitivät hyvänä järjestelynä itselleen alueemme kansanedustajat.

Uudella toimintamallilla ajettavat asiat voisivat liittyä koulutukseen, logistiikkaan ja liikenneyhteyksiin, niin kuin ne ovat usein tavanomaisesti liittyneet. Sen lisäksi olisi mahdollista valmistella muutakin ajankohtaista asiaa.

– Ajatuksena on, että alueeltamme Helsinkiin tulevalle delegaatiolle asiat olisi etukäteen hyvin valmisteltuna.

Edunajamiseen palkatun uuden henkilön tukiorganisaatio saattaisi olla vuorollaan aina joku seutukunnista kahden vuoden ajan. Ylivieskan seutukunta loppuu tämän vuoden loppuun mennessä, joten sen tilalla pitäisi olla joku muu, esimerkiksi joku alueen elinkeinoyhtiöistä.

Uudenlaista edunajamista on pohdittu kuntajohtajien ja alueen muiden vaikuttajien keskuudessa vajaan vuoden verran. Pohdinta alkoi viime vuoden loppupuolella Ylivieskassa olleen seminaarin yhteydessä.

– Yhtä mieltä on oltu, että nykyinen hajallaan oleva malli ei toimi. Jos joku seutukunnista lähtee ajamaan alueen puolesta asiaa, sen pelätään muun muassa syövän kyseisen seutukunnan resursseja muulta työltä. Krankkala toteaa.

Sopimusmallin vaihtoehtona Nivalassa hylättiin nykyisen kaltainen edunajamisen malli. Ei myöskään haluttu edunajamiseen kokonaan uutta organisaatiota.

#