keskiviikko 3.6.2020 | 21:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatkan pääkirjoitus: Nivalassa on iso tarve tierahoille

Ke 2.10.2019 klo 21:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Valtio pohtii parhaillaan, minne ohjata ensi vuoden tiemäärärahoja. Nivala on niitä kärkkymässä hyvällä syyllä semminkin, kun viime vuonna valtiolta ei liiennyt Nivalaan ensimmäisenkään ison tien kunnostusrahaa.

Nivalaa halkovat valtatiet 27 ja 28 janoavat uutta päällystettä. Etenkin Haapajärventie, Kajaanintie ja Kokkolantie ovat urilla ja koloilla. Päällystevaurioista on varoitettu liikennemerkein.

Kyläläisten yhteydenottojen perusteella tarvetta on myös pienemmillä valtion ylläpitämillä teillä. Yhtenä hyvänä, tai paremminkin huonona esimerkkinä on Haapaperäntie, joka tuntuu murenevan käsiin. Huonokuntoisen tien ongelmat kärjistyivät vielä taannoin, kun valtatien 27 kaikki liikenne ohjattiin pienelle kylätielle lentokentän siltarumputyömaan takia.

Nivalan tarpeet ovat Pohjanmaan ELY-keskuksella tiedossa. Sen verran hanakasti täältä on viestiä välitetty muun muassa tienkäyttäjän linjalle.

Tällä saralla saattaa muuten näkyä sekin, että Nivalasta ei ole omaa kansanedustajaa. Vaikka edustajat tekevät työtä koko maan eteen, heillä on taipumuksena muistaa äänestäjiään ja järjestää teitä ja siltoja kotikulmilleen. Se on sitä siltarumpupolitiikkaa sanan hyvässä merkityksessä.

Esimerkkinä on Haapaperäntie, joka tuntuu murenevan käsiin.

#