keskiviikko 3.6.2020 | 22:56
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavetisten koulukyydit otetaan uuteen käsittelyyn. Nivalan kaupunginhallitus ei ollut tyytyväinen opetuslautakunnan päätökseen.

Risto Puolimatka
To 3.10.2019 klo 11:10 | päivitetty to 11:12

Nivalan kaupunginhallitus haluaa opetuslautakunnan käsittelevän ulkopaikkakuntalaisten koulukyytien kustannukset uudelleen. Kaupunginhallitus perää lautakunnalta tarkempia perusteita päätöksensä tueksi. Opetuslautakunta päätti viime viikolla, että naapuripaikkakunnilta voidaan ottaa oppilaita Nivalan peruskouluihin, mutta kyydit jäävät oppilaiden vanhempien maksettaviksi.

Kaupunginhallituksessa oltiin kuitenkin sitä mieltä, että Nivala voisi sittenkin maksaa ulkopaikkakuntalaisten koulumatkat Nivalan puolelle. Kaupunginhallituksen esitys opetuslautakunnalle käsitellä asia uudelleen tarkoittaa käytännössä uhkausta, että jos lautakunta ei taivu kaupunginhallituksen tahtoon, kaupunginhallitus käyttää otto-oikeutta ja ottaa päätöksenteon itselleen.

Taustalla on Haapaveden Vatjusjärven koulun lakkauttamisuhka. Vatjusjärviset vanhemmat ovat tiedustelleet mahdollisuutta saada lapsensa Malilaan, jos Vatjusjärven koulu lopetetaan. Kaupunginhallituksessa on ilmeisesti näkemyksiä, joiden mukaan puolestaan Malilan koulu saattaisi säästyä lakkautukselta, jos sinne saataisiin oppilaita Haapaveden puolelta.

#