keskiviikko 3.6.2020 | 21:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan Teollisuuskylä sai uuden johtajan Hankkijalta – Harri Poranen aloittaa toimitusjohtajana vuodenvaihteessa

Risto Puolimatka
Ke 9.10.2019 klo 11:40 | päivitetty ke 12:53

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan Teollisuuskylän uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu tradenomi Harri Poranen. Poranen siirtyy uuteen työpaikkaansa Hankkijalta, jossa hän on vastannut Pohjois-Suomen maatalouskaupasta.

– Toimitusjohtaja on yhtiön ylin myyntimies. Asiakasta kuunnellaan, sieltä ne kehityskohteet haetaan, Poranen linjaa alustavasti.

Nivalan Teollisuuskylä on pieni organisaatio, työntekijöitä on alle kymmenen. Asiakkaita on sitten jo suurempi määrä eli noin sata yritystä. Sidosryhmiä puolestaan ovat muun muassa Nivalan kaupunki eli yhtiön omistaja, alueen oppilaitokset, naapurikunnat.

Poranen valittiin toimitusjohtajaksi 35 hakijan joukosta. Heistä kuusi kutsuttiin haastatteluun ja kolme testattiin.

– Kaikilla oli omat, hyvät vahvuutensa, mutta oltiin yksimielisesti sitä mieltä, että Harri vakuutti meidät, sanoo Nivalan Teollisuuskylän hallituksen puheenjohtaja Jarmo Vuolteenaho.

Vuolteenaho on sanonut koko hakuprosessin ajan, että Teollisuuskylällä on ollut positiivinen ongelma hakijoiden suhteen. Hänen mukaansa joukossa oli niin paljon hyviä hakijoita, että vaikeutena oli valita heistä paras. Porasesta hän sanoo, että loppujen lopuksi valinta loppujoukosta oli helppo.

– Oli aivan selvää, ettei tuollaista paikkaa voinut jättää hakematta, Poranen luonnehtii paikan kiinnostavuutta.

Poranen aloittaa johtajana Nivalan Teollisuuskylän palveluksessa 11.11. Toimitusjohtajan paikan hän ottaa vastaan vuoden alusta, jolloin nykyinen toimitusjohtaja Kaisa Liinamaa jättää tehtävänsä. Liinamaa aikoo vast'edes keskittyä perheeseen ja lapsenlapsiin, joiden saamaa aikaa hän on valittanut liian vähäiseksi. Loppuvuosi menee tehtävän siirrossa seuraajalle.

– Käydään läpi tietoa ja tutustutaan toiminta-asioihin, henkilökuntaan ja sidosryhmiin. Vieraillaan paljon. Sitä hiljaista tietoa, Liinamaa sanoo.

Liinamaa on ilmoittanut lähtöaikeistaan Vuolteenaholle vuoden päivät sitten ja muulle Teollisuuskylän johdolle keväällä. Julkisuuteen hän kertoi asian kesän korvalla.

– Meillä on erinomainen tilanne, että meillä ovat konsernissa olleet vaihdokset aina hallittuja, luonnehtii toimitusjohtajan vaihdosta Nivalan kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu.

Kaisa Liinamaa on ollut Nivalan Teollisuuskylän toimitusjohtajana kuusi vuotta. Sitä ennen hän palveli yhtiötä kehitysjohtajana.

Poranen on 38-vuotias. Hän asuu tätä nykyä perheensä kanssa Kalajoen Rautiossa. Perheeseen kuuluvat puoliso ja viisi lasta, joista nuorin ja vanhin ovat poikia ja keskimmäiset tyttöjä. Poranen harrastaa painonnostoa, kalastusta ja lukemista.

Oli aivan selvää, ettei tuollaista paikkaa voinut jättää hakematta.

#