perjantai 29.5.2020 | 00:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala vastustaa Haapaveden Kesonmäen tuulimyllyjä

Risto Puolimatka
Ke 30.10.2019 klo 16:15 | päivitetty ke 16:18

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunki vastustaa Haapaveden Kesonmäelle suunniteltuja tuulivoimaloita. Haapaveden kaupunki on asettanut Kesonmäen yleiskaavaehdotuksen nähtäville, ja kysyy siitä naapurien lausuntoja.

Nivalan kaupunginhallituksen tekemä päätös syntyi äänestyksen jälkeen. Päätös poikkesi kaupunginjohtajan esityksestä, jonka mukaan yleiskaavaa ei olisi vastustettu.

Kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu esitti, että Nivalalla ei ole huomautettavaa yleiskaavasta. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Leena Vähäsöyrinki kuitenkin teki kaupunginhallituksen kokouksessa vastaehdotuksen, jonka mukaan Nivala ei puolla Kesonmäen yleiskaavaa. Vastaehdotus voitti äänin 2–7.

Äänestyksessä kaupunginjohtajan esitystä kannattivat Urpo Korkiakoski ja Ari Kukkurainen. Vähäsöyringin esityksen puolesta äänestivät Vähäsöyrinki itse, Heikki Häyrynen, Maarit Leppimaa, Mikko Päivärinta, Irja Erkkilä, Pekka Pääkkö ja Kaarina Pyykkönen.

Nivalan kaupunki kiinnittää huomion siihen, että kulttuurimaiseman arvoa ei ole otettu riittävästi huomioon. Nivalan kaupunki ei näe tarkoituksenmukaisena rakentaa suunnitellun kokoisia tuulivoimaloita. Vastineet ja selvitykset eivät riitä vakuuttamaan Nivalan kaupunkia siitä, että tuulivoimalat eivät aiheuta haittaa kulttuurimaisemalle ja asutukselle. Tällä perusteella Nivalan kaupunki suhtautuu kielteisesti esitettyyn hankkeeseen, lausuu kaupunginhallitus päätöksessään.

Kesonmäki on reilut 10 kilometriä Haapaveden keskustasta etelään eli Nivalan suuntaan. Alueelta on kuutisen kilometriä Nivalaan Malisjoen maisemiin.

#