perjantai 29.5.2020 | 01:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivala Cowboys aloittaa kotipelinsä remontoidussa hallissa tänä viikonloppuna. Tähän saakka joukkue on pelannut vain vieraspelejä. Kauden menestys alkoi jo, kun harjoitukset saatiin kotihalliin.

Risto Puolimatka
Pe 1.11.2019 klo 13:45 | päivitetty pe 13:49

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Mikä on kotihallin merkitys jääkiekkojoukkueen voitontahdolle? Jos Nivala Cowboysin edustusjoukkueen alkukaudesta voi jotain päätellä, merkitys on kaikki kaikessa. Kolme ensimmäistä vieraspeliä pelattiin Haapavedeltä saadulla jääkokemuksella ja kaikista tuli tappio. Kun Nivalan jäähallin jää saatiin pelattavaan kuntoon, edustusjoukkue on voittanut molemmat sen jälkeen pelatut ottelut.

– Elokuusta asti on käyty Haapavedellä eli on annettu vähän tasoitusta muille joukkueille, kun on ollut vain kaksi vuoroa viikossa, yleensä on kolme, sanoo Nivala Cowboysin joukkueenjohtaja Vesa Juola.

Cowboysin ensimmäinen kauden kotipeli on perjantaina Nivalan jäähallissa. Vastaan tulee Tich Torniosta ja jo lauantaina vastassa on Kise Oulusta samassa kotihallissa.

Cowboysin edustusjoukkueessa on tällä kaudella kaksi uutta, tai oikeastaan uusvanhaa pelaajaa. Sekä Teemu Savela että Henri Vähätiitto ovat Nivala Cowboysin kasvatteja, mutta ovat pelanneet sittemmin muualla ja nyt taas palanneet Nivalaan.

– Nyt oli hyvä sauma tulla, sanoo Savela.

Savela on pelannut viime vuodet Suomi-sarjassa eli isommissa ympyröissä, myös pelimatkoja ajatellen, ja nyt hän on palannut Cowboysiin. Tullaanko isommista ympyröistä ja korkeammalta taitotasolta Nivalaan tähdeksi?

– En ole vielä ollut, toivottavasti tulen olemaan, mies vastaa ja saa samalla pöydällisen naurua osakseen.

– Kasvattajaseuraan on hieno tulla, hienoa vetää Cowboys-nuttu päälle, sanoo hän jo vakavammin.

Savela asuu Oulussa ja käy Nivalassa yleensä kaksissa harjoituksissa viikossa. Oulussa hänet pitävät työt.

Vähätiitolla on kokemusta verivihollinen Ylivieskan joukkueesta parin vuoden ajalta. Viime vuosi tuli huilattua jo perhesyiden takia. Kun hänellä oli tiistaina harjoitukset, ennen hänen jääaikaansa olivat kiekkotreeneissä seitsenvuotias tytär ja viisivuotias poika. Heidän lisäksi perheessä on puoliso ja kolmen kuukauden ikäinen poika.

– Hänelle ei ole vielä luistimia laitettu. Vielä, Vähätiitto sanoo.

Vähätiitto sanoo palaavansa Cowboysiin hyvällä mielellä, semminkin kun kuvailee itseään jo ehtoopuolen mieheksi.

– Ei se ikä eikä kunto, vaan perhe vie ajan, hän täsmentää.

Tasoituksen antamisesta vastustajille puhuu joukkueenjohtajan lisäksi myös päävalmentaja Kim Oja.

– Mieli parani, kun pääsi kotihalliin harjoittelemaan, hän sanoo.

Ojan mielestä tärkeintä on löytää joukkueelle yhteinen sävel. Että olisi samanlainen käsitys, minkälaista jääkiekkoa halutaan pelata.

– Että ne viisi kenttäpelaajaa pelaisivat samaa peliä, Oja sanoo.

Vaikka tuo saattaa kuulostaa itsestäänselvyydeltä, Oja vakuuttaa, että näin ei ole. Joka vuosi rakennetaan uutta tarinaa. Joukkue on harjoitellut hyvin ja henki on hyvä. Niiden varaan on hyvä rakentaa uutta tarinaa, hän sanoo.

Cowboysin edustusjoukkueen apuvalmentaja on nyt Toni Parttimaa. Hänkin on pelannut Cowboysissa liki koko viime vuosikymmenen ja toiminut aiemmin myös päävalmentajana. Menevätkö vanhan ja uuden päävalmentajan sukset ristiin?

– Hyvin vähän on jääkiekosta näkemyseroja, Parttimaa vastaa.

Cowboysin edustusjoukkueessa on 25 pelaajaa, joista neljä on alle 20-vuotiasta junioria ja heistä vielä kaksi alle 18. Joukkueenjohtaja Juola arvioi

Sekä pelaajat että valmentajat kehuvat nivalalaista jääkiekkoyleisöä: Nivalassa on kakkosdivarin suurimmat katsojaluvut, keskimäärin yli 350 katsojaa joka pelissä. Ensimmäinen kotipeli tälle kaudelle on nyt perjantaina. Jäähallin remontin takia joukkue on pelannut tähän saakka vain vieraissa.

Mieli parani, kun pääsi kotihalliin harjoittelemaan.

#