maanantai 13.7.2020 | 01:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Makkara, glögi ja puuro katosivat parempiin suihin Nivalan torin perinteisissä joulun avajaisissa

Joni Leinonen
La 23.11.2019 klo 14:15 | päivitetty ti 09:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Joulun avajaisia juhlittiin Nivalan torilla perjantaina illalla. Tapahtuma sisälsi jouluvalojen sytytyksen torille ja pääkadulle, varhaiskasvatuksen lasten valokulkueen, joka veti torin heti alkuvaiheessa täyteen ohjelmasta kiinnostuneita ihmisiä, kaupungin tervehdyspuheen, musiikkia ja tanssiopisto Uusikuun esityksiä.

Tänäkin vuonna joulun avajaisissa nähtiin Nivalan yrittäjien joulupuurotarjoilu, ja joulupukin kalenterivaihtokauppa. Tapahtuman loppuvaiheilla alkoi puhallinorkesterin esitys, jossa videotaiteilija Arttu Niemisen taideteoksia heijastettiin kirjaston seinälle orkesterin säestämänä.

Tapahtuman perinteikkäiksi vetonauloiksi nousivat ainakin joulupukin kalenterivaihtokauppa ja joulupuurotarjoilu.

Kävijät kehuivat ja kiittelivät tapahtuman tunnelmaa ja tarjoilua yksimielisesti. Tunnelma oli iloinen ja ihmiset olivat paikalla mukavalla joulumielellä.

Lions Club Nivala-Pidisjärven makkarapisteeltä makkaraa meni noin 300 kappaletta, jakaja Kari Tenhunen kertoi. Toiselta pisteeltä FC-92:n pojat olivat saaneet myytyä noin 200 makkaraa suunnittelemaansa Ruotsin pelimatkaa varten, pisteen valvoja Virve Närhi kertoi.

Perussuomalaiset jakoivat noin 500 kuppia glögiä.

Nivalan yrittäjien edellinen puheenjohtaja Urpo Korkiakoski kertoi avajaisten loppuvaiheilla joulupuurotarjoilun olleen menestys, kiitoksia tulleen kovasti, ja että puurolautasia jaettiin yli tuhat kappaletta. Vientiä oli niinkin paljon että lautaset pääsivät loppumaan, mutta täydennystä oli vielä tulossa.

Avajaisten järjestäjät saivat olla tapahtuman jälkeen hyvillä mielin. Järjestyksenvalvoja Mikko Kerkelä kertoi illan menneen erittäin hyvin ja että torilla ei ilmaantunut yhtään häiriötä.

– Ihmisillä vaikutti tänään olevan rauhallista ja iloista mieltä mukana, Kerkelä hymyilee.

Näin kirjoittajankin näkökulmasta ilta sujui mukavasti ja ihmiset olivat synkästä kelistä huolimatta lähteneet torille reilusti joulumieltä mukanaan.

Juttua muokattu 3.12. klo 9.40. Korjattu makkarapiste Lions Club Nivala-Pidisjärven pitämäksi, ei Lidlin.

#