maanantai 13.7.2020 | 02:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskustan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut tapaturmaisesti – Tieto Rantakankaan kuolemasta veti valtiovarainministeri Mika Lintilän hiljaiseksi: "Ihmisenä hän oli erittäin hyväsydäminen"

Arja Kangas, Jussi Orell, Hannamari Ahonen, Annika Tiitto
Su 24.11.2019 klo 13:50 | päivitetty su 17:03

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavetinen kansanedustaja Antti Rantakangas on kuollut.

Keskustan tiedotteen mukaan pitkäaikainen kansanedustaja Antti Rantakangas kuoli tapaturmaisesti perjantaina 22.11.2019 Helsingissä.

– Tämä tapahtui Rantakankaan Helsingin asunnolla perjantaina aamupäivällä. Hän oli ilmeisesti kaatunut ja lyönyt päänsä. Vielä ei tiedetä, oliko siinä taustalla sairaskohtaus, Rantakankaan avustaja Janne Mäkinen kertoo.

Mäkinen ei tiedä, kuka löysi Rantakankaan ja hälytti viranomaiset paikalle.

– Ennättikö hän mahdollisesti itse soittaa apua? Sitäkään en tiedä.

Rantakangas oli 55-vuotias, hän oli syntynyt Pulkkilassa ja kotoisin Haapavedeltä. Koulutukseltaan Rantakangas oli agrologi ja hän oli valmistunut Ilmajoen maatalousopistosta. Rantakangas valittiin eduskuntaan Oulun vaalipiiristä vuonna 1999. Rantakangas oli eduskunnan valtiovarainvaliokunnan varapuheenjohtaja.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen esittää surunvalittelunsa.

– Meitä on kohdannut järkyttävä uutinen. Työtoverimme ja pitkäaikainen puoluetyön uurastaja, kaikkien meidän hyvä ystävämme on menehtynyt.

– Esitän Keskustan eduskuntaryhmän ja Suomen Keskustan puolesta osanottomme Antti Rantakankaan omaisille ja läheisille ja toivon heille voimia kohdata tämän suuren surun.

Kurvinen vetoaa tiedotusvälineisiin, että ne kunnioittaisivat Antti Rantakankaan perheen yksityisyyttä tällä surun ja järkytyksen hetkellä.

Tieto Rantakankaan kuolemasta vetää valtiovarainministeri Mika Lintilän (kesk.) hiljaiseksi. Miehet ovat olleet työkavereita yli 20 vuotta.

– Olemme istuneet vierekkäin ja olleet totta kai paljon tekemisissä. Antti oli juureva kansan ja alueen edustaja, joka osasi sorvata ratkaisuja. Ihmisenä hän oli erittäin hyväsydäminen, Lintilä sanoo ja lähettää lämpimiä ajatuksia Rantakankaan läheisille.

Aiemmin hän kommentoi asiaa myös Twitterissä.

Myös kansanedustaja Juha Pylväs (kesk.) on järkyttynyt Rantakankaan kuolemasta.

– Olemme tunteneet parikymmentä vuotta ja tehneet paljon yhteistyötä. Hän oli huumorintajuinen ja mukava kaveri.

Kansanedustajana Rantakangas oli Pylvään mielestä erittäin määrätietoinen.

– Hän piti hyvin vahvasti oman alueensa puolta ja vei määrätietoisesti eteenpäin tärkeinä pitämiään asioita.

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoi Rantakankaan kuolemasta sunnuntaina Facebookissa.

Kulmuni on kommentoinut asiaa myös Twitterissä.

Kulmunin päivitys on kerännyt paljon kommentteja muilta poliitikoilta yli puoluerajojen.

Muun muassa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kuvailee Rantakangasta hyväksi työtoveriksi ja muistelee tätä lämmöllä. Saman puolueen puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalo toivottaa voimia Rantakankaan läheisille ja keskustapuolueelle.

Osanottonsa ovat esittäneet myös muun muassa liikenneministeri Sanna Marin (sd.) sekä perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) välittää koko eduskunnan osanoton menehtyneen kansanedustaja Antti Rantakankaan perheelle ja läheisille.

– Tunsin hänet nuoruudestamme saakka. Antti omistautui asialleen, edusti tahdonvoimaa, tunnusti juurensa ja tiesi aina, keiden edustajana hän valtiopäivillä toimi, Vanhanen sanoi tiedotteessa.

Eduskunta viettää tiistaina täysistunnon alussa muistohetken Antti Rantakankaan muistoksi.

Lue Haapavesi-lehden henkilöhaastattelu Antti Rantakankaasta viime kesältä:

Turvenuija-tunnustuksen saanut kansanedustaja Antti Rantakangas moittii, että valituskulttuuri ja ”kyläkoulupuolue” vievät Haapavedeltä päätöksentekokyvyn

#