lauantai 4.7.2020 | 09:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rasvapalon sammuttaminen ja Anne-nukke houkuttelivat puolitoista tuhatta kiinnostunutta Nivalan paloasemalle – Päivä Paloasemalla teki uuden kävijäennätyksen

Joni Leinonen
Ma 25.11.2019 klo 12:35 | päivitetty ma 12:37

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Lauantainen Päivä Paloasemalla -tapahtuma oli osa valtakunnallista paloturvallisuusviikkoa, johon osallistuu ympäri Suomen 344 paloasemaa. Tapahtuma sijoittuu jälleen marraskuun loppuun.

Tänä vuonna paloasemalla kävijöitä odotti tervehdysten ja ohjeistuksen jälkeen kolme tehtävärastia. Ensimmäisellä rastilla vieraat pääsivät tutkimaan ja sovittamaan palomiesten varusteita sekä tutustumaan paloautojen kalustoon ammattilaisten opastuksella.

Toinen rasti käsitteli ensiapua ja oikeaoppista puhallus- ja paineluelvytystä. Hälytys- ja nuoriso-osaston väki opasti kävijöille oikeanlaista toimintaa hätätilanteissa. Rastilla pääsi kokeilemaan myös omia elvytystaitojaan Anne-harjoitusnuken ja painallusten tahtia ja onnistumista reaaliaikaisesti mittaavan sovelluksen avulla.

Kolmannella rastilla päästiin kokeilemaan sankoruiskulla sammutusta nuoriso-osaston opastuksella. Samalla rastilla opastettiin myös rasvapalon oikeaoppista sammutusta ja sammutuspeitteen käyttöä. Rastien lisäksi tapahtumassa esitettiin tasatunnein rasvapalosimulaatio.

Naisosaston valmistelema kahvi- ja mehutarjoilu oli tarjolla kaikille kävijöille.

Tapahtuma kokonaisuudessaan oli menestys. Moni kävijä oppi lauantaina uusia taitoja ja sai mukavan ja hyödyllisen kokemuksen paloasemalta. Kävijöitä oli noin 500 enemmän kuin viime vuonna, ja Nivalan paloaseman Päivä paloasemalla -tapahtuman kävijäennätys rikottiin vajaalla kolmella sadalla. Kävijöiden kokonaismäärä kohosi lukemaan 1479.

Kiitokset onnistuneesta päivästä tapahtuman mahdollistajille ja kävijöille omastakin puolesta.

Kirjoittaja on Nivala-lehden avustaja ja itsekin palokuntanuori.

#