lauantai 4.7.2020 | 08:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Ennen maakuntaviestiä keskusteltiin kriittiseen sävyyn kalliista pääsylipuista, mutta Eetu Kupulisojan mielestä viestissä sai vastinetta 15 euron edestä

To 9.1.2020 klo 07:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Maakuntaviestin alla sosiaalisessa mediassa keskusteltiin voimakkaasti pääsylipun hinnasta. Moni piti 15 euron hintaista lippua liian kalliina ja jätti näin ollen osallistumatta viestiin.

Ymmärrän molempia osapuolia, sekä lipun hinnan määritelleitä järjestäjiä että hintaa kauhistelleita potentiaalisia katsojia. En kuitenkaan pidä 15 euron tikettiä kohtuuttomana, vaikka kipurajalla se alkaa ehdottomasti jo olla. Jälkikäteen on kuitenkin helppo sanoa, että noin mainiosta tapahtumasta se ei ollut liikaa pyydetty.

Vaikka viestiä oli järjestelemässä ja sen sujuvuudesta vastaamassa yhteensä noin 250 talkoolaista, aiheuttaa viestin järjestäminen aina omat, yllättävänkin suuret kustannuksensa. Tuloja tulee pääsylippujen lisäksi lähinnä kenttämyynnistä, mainostuloista ja yhteistyökumppaneilta.

Viestillä halutaan tehdä taloudellista voittoa järjestävän seuran lasten ja nuorten urheilun tukemiseksi. Nytkin tapahtuma jätti valuuttaa viivan alle. Sen pääoman avulla Nivalan Urheilijoiden hiihtojaosto kustantaa tulevina vuosina muun muassa nuorten lisenssejä ja kisamaksuja. Voi siis sanoa, että pääsylipputulot menivät todella hyvään tarkoitukseen.

Pääsylipun hinta taisikin sitten olla ainoita asioita, jotka antoivat yhtään aihetta närkästymiseen. Itse tapahtuma meni muuten niin loistavasti, ettei siitä yksinkertaisesti löydy moitittavaa. Harvassa urheilutapahtumassa homma toimii niin mainiosti kuin se Pyssymäellä toimi. Siitä iso hatunnosto koko kisaorganisaatiolle.

Nivalalaista talkoohenkeä on pakko kehua taas kerran. Välillä tuntui, että ”kaikki” nivalalaiset olivat tapahtumassa talkoolaisen liivi päällä ja Nivala-pipo päässä. Viesti yhdisti paikkakuntalaisia ja monet halusivat olla tekemässä oman osansa Nivalan hyväksi, kun näyteikkunassa kerran oltiin.

Maakuntaviesti osoitti, että Nivalasta löytyy taitoa ja talkoohenkeä järjestää isojakin urheilutapahtumia. Samalla porukalla pystyisi järjestämään vaikkapa Suomen Cupin kilpailuja. Sitä on tiettävästi Nivalassa jo ujosti mietittykin, mutta suunnitelmaa tuskin jalostetaan käytäntöön asti ainakaan lähivuosina.

#