lauantai 4.7.2020 | 07:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Junttilan koulun LVIS-urakka meni uusiksi – Nivalan kaupunki lähettää laskun vetäytyneelle urakoitsijalle hinnan kallistumisesta

Risto Puolimatka
Ke 8.1.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Junttilan koulun putki- ja sähköurakan tekijä vaihtuu. Urakan kilpailutuksessa saanut Sievitek on ilmoittanut, että sillä ei ole edellytyksiä toteuttaa tarjoamaansa urakkaa.

Tekninen toimi on käynyt selonottoneuvottelut urakkakilpailussa toiseksi tulleiden urakoitsijoiden kanssa. Neuvotteluissa tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi ja urakoitsijat ilmoittivat, että heillä on edellytykset toteuttaa urakat.

Uusi urakoitsija valitaan Nivalan kaupunginhallituksen kokouksessa ensi maanantaina. Teknisen johtajan esityksen mukaan sähköurakoitsijaksi valitaan Widelinetekniikka ja LVI-urakoitsijaksi PPE Service.

Sievitek on tamperelainen yritys, joka kuuluu Sievi Groupiin. Sen vetäydyttyä urakasta kaupunki lähettää sille laskun.

Koska urakkatarjous on sitova, kaupunki perää yritykseltä erotusta, minkä verran urakka nyt kallistuu. Tässä vaiheessa ei tiedetä, mikä lasku on. Urakkahinnat tulevat julkisiksi vasta sen jälkeen kun urakkasopimukset on allekirjoitettu.

Itse Junttilan koulun rakennusaikatauluun LVIS-urakan vaihtumisella ei uskota olevan vaikutusta. Rakennustyöt ovat jo alkaneet, ja uuden koulun perustuksia on paalutettu. Pääurakan sai nivalalainen Jivaco.

#