lauantai 4.7.2020 | 07:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tuiskula halusi päästä eroon grillimaineestaan ja laittoi ravintolansa ilmeen sekä ruokalistan uusiksi – Ravintolapuolen uudistusten lisäksi myös elokuvatarjonta on rikastunut Disneyn elokuvien tultua ohjelmistoon

Eetu Kupulisoja
La 11.1.2020 klo 12:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Viihdekeskus Tuiskulan ravintola on tullut viime vuosina tutuksi grillinä. Nyt ravintola on saanut uutta, ravintolamaisempaa ilmettä, ja myös ruokalistaa on täydennetty.

Yrittäjä Ami Salmela sanoo, että muutosten myötä Tuiskulasta on pyritty tekemään paikka, johon voi tulla syömään koko perheellä tai vaikka kaveriporukan kesken.

– Listalle on tullut muutama "premium-annos". Lisäksi esimerkiksi aiemminkin listalla olleet hampurilaiset tarjoillaan pottujen kanssa lautaselta. Tilaukset tullaan hakemaan pöydistä, Salmela selvittää.

Uudet ruokalistat on tarkoitus ottaa käyttöön maanantaina. Reseptit ovat Tuiskulan oman keittiöväen kehittelemiä. Apuna on ollut kymmenien vuosien kokemuksen omaava ravintolapäällikkö.

– Isoin muutos on, että pihvit tehdään nyt itse, kun ennen ne on tilattu tukusta. Se antaa pihveihin uutta mehevyyttä, Ami Salmela kertoo.

Perinteisten grillihampurilaisten kaveriksi on tullut ravintolatason burgerannoksia, jotka tilataan pöydästä ja tarjoillaan lautaselta.
Eetu Kupulisoja

Tuiskulassa on Ami Salmelan mukaan pyritty eroon grillimaineesta ja rakennettu ravintolatyylistä paikkaa, jossa burgeria ei tarjoilla paperikääröstä. "Nakkikioskiksi" palataan perjantai- ja lauantai-iltaisin käyttöön otettavan yölistan muodossa.

Salmelan mukaan Nivalassa on ollut vähänlaisesti vaihtoehtoja, mihin voi lähteä syömään paremmin kavereiden kesken. Siihen rakoon Tuiskula haluaa iskeä.

– Ravintolamaista tunnelmaa on haettu myös loosheilla. Myös värimaailma vaihdettiin ja sillä haettiin radikaalia vastapainoa entiselle, kun vaaleasta tuli tummaa, mutta ei liian synkkää, Salmela kertoo tummanvihreän väärin saaneesta ravintolatilasta.

Salmela osti Tuiskulan syksyllä 2015 ja se avattiin keväällä 2016. Sinä aikana toimintaa on kehitetty asiakkaiden toiveiden pohjalta. Yrittäjä vakuuttaa, että suunta on sama tulevaisuudessakin.

Tuiskulan elokuvateatterin penkeillä katsotaan nyt myös Disneyn elokuvia.
Risto Puolimatka

Toinen asia, mikä saa Ami Salmelan suupielet hymyyn, koskee elokuvia: Tuiskula on saanut kahden vuoden vääntämisen jälkeen Disneyn elokuvat ohjelmistoonsa.

– Aluksi he olivat jyrkkiä sen suhteen, että meillä oli myös anniskelua. Nyt, kun myös esimerkiksi Finnkinolla on anniskelua, se ei ole enää peruste.

Disneyn elokuvista on toistaiseksi nähty Tuiskulassa esimerkiksi Frozen 2 sekä uusin Star Wars.

– Heti näkee, kuinka ne ovat piristäneet ja keränneet saliin perheitä. Disneyhän ei tarkoita vain lasten elokuvia, vaan myös muun muassa Marvel-leffoja. Iso kivi tipahti sydämeltä, kun saimme heidän elokuvansa ohjelmistoomme.

#