keskiviikko 12.8.2020 | 10:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jarmo Junno johdatti futsalmaajoukkueen MM-jatkokarsintaan – "Muutama paikka oli ja kaksi kertaa löytyi ylänurkka"

Ma 3.2.2020 klo 14:21 | päivitetty ma 14:21

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan futsalkasvatti Jarmo Junno oli maajoukkueen tehomies, kun Suomi venyi liki sensaatiomaisesti MM-jatkokarsintapaikkaan Portugalissa pelatussa MM-karsintaturnauksessa.

Suomi pelasi 2–2 -tasapelit lajin suurmaita Portugalia ja Italiaa vastaan sekä voitti Valko-Venäjän. Ennen viikonlopun turnausta Suomi oli maailmanrankingin sijalla 23, kun Portugali oli neljäs, Italia kahdeksas ja Valko-Venäjä 18:s.

Junno teki kolmessa pelissä kolme maalia ja syötti yhden. Portugali-kohtaamisessa tullut syöttöpistekin merkittiin aluksi maaliksi, mutta lopulta Junnon veto tuomittiin osuneen Juhana Jyrkiäiseen, jonka nimiin maali merkittiin.

Turnauksen avanneessa Italia-pelissä Junno osui kerran ja sunnuntain 4–2 -voittoon päättyneessä päätöspelissä Valko-Venäjää vastaan kahdesti. Ensimmäinen Valko-Venäjä-ottelun osuma syntyi kymmenen metrin rangaistuspotkusta. Molemmat sunnuntain maaleista olivat erittäin hienoja ja tarkkoja kansainvälisen tason vetoja ylänurkkaan.

– Tietenkin mahtava homma, että osuu näissä tärkeissä paikoissa. Muutama paikka oli ja kaksi kertaa löytyi ylänurkka, niin mikäs siinä, mahtava tuuletella jätkien kanssa, Junno kommentoi Palloliiton videohaastattelussa.

Junno kehui haastattelussa maajoukkueen monivuotista prosessia ja sitä, kuinka joukkue pysyy omassa peli-identiteetissään vastustajasta riippumatta. Hän piti Suomen karsintaturnausta "aivan huikeana".

Suomi pelaa pääsystä MM-turnaukseen huhtikuun jatkokarsinnassa, jossa Suomi kohtaa joko Espanjan tai Serbian. Espanja on tämän hetken rankingissa toinen, Serbia 13:s. Kaksiosaisen karsinnan voittaja jatkaa MM-turnaukseen.

– Meillä on aivan mahtava joukkue! Kyllä me uskomme, että Micon (päävalmentaja Mico Martic) johdolla me mennään kisoihin, Junno fiilisteli Palloliiton haastattelussa.

Jarmo Junnon kausi on ollut hyvä myös seurajoukkueessa. Täksi kaudeksi Tornion Palloveikkoihin siirtynyt nivalalainen on tehnyt kahdeksan ja syöttänyt 14 maalia. 22 tehopistettä oikeuttaa sarjan pistepörssin sijaan 16.

Aiemmin Sievi FS:ssä ja Oulun Tervareissa pelannut Junno on voittanut urallaan kolme Suomen mestaruutta sekä yhden SM-hopean. Futsalmaaotteluita Junno on pelannut useita kymmeniä.

#