torstai 9.4.2020 | 15:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Kunto on nyt sellainen, kuten se oli viime kesänä" – Miika Tenhunen päätti hallikautensa vitossijaan kovassa seurassa

Eetu Kupulisoja
Ma 17.2.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan Urheilijoiden Miika Tenhusen hallikausi oli tiivis ja ytimekäs: kolme kilpailua kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Juoksija ei tosin ollut herkistellyt kilpailuja varten, vaan otti ne kovina harjoituksina.

– Ulkomaanleirillä (Etelä-Afrikassa) tehtiin perusharjoittelua. Hallikisatkin juostiin siihen perään harjoittelun ehdoilla, kesää kohti valmistautuessa, Tenhunen selvittää.

Sunnuntaina Tenhunen juoksi Tampereella SM-hallikisoissa 3000 metrin sisärataennätyksekseen 8.23,61. Hän sijoittui Samu Mikkosen voittamassa kisassa viidenneksi, häviten kärjelle noin viisi sekuntia.

– Alussa kellään ei oikein ollut vetohaluja. Itselläni oli alussa ohjelmaa ja meinasin ensimmäisellä tonnilla kaatuakin. Kun Arttu Vattulainen lähti pitämään vauhtia, juoksu käynnistyi tosissaan, ja loppu tultiin oikein reippaasti.

– Kisa oli hyvätasoinen, viivalla oli harjoitelleita miehiä. Olen ihan tyytyväinen viidenteen sijaan, se oli kuitenkin talven parasta menoa ja antoi näyttöä siitä, että harjoittelu on mennyt hyvin. Vauhti kiihtyy kesää kohti, Tenhunen uskoi.

Tuloksellaan Tenhunen paransi kahden vuoden takaista pitkien ratojen halliennätystään 14 sekuntia.

Sunnuntain kilpailu oli vauhdinjaoltaan loppua kohti kiihtyvä: ensimmäinen tonni mentiin aikaan 2.54, toinen 2.47 ja kolmas Tenhusen osalta 2.42. Vaikka Ossi Kekki pääsikin loppuhetkillä nivalalaisen ohi, taakse jäi kuitenkin monta kovaa ja tuttua nimeä, kuten Vattulainen ja Hannu Granberg.

– Tämä (sileät juoksumatkat) on minulle kuitenkin sivulaji, mutta kisa oli mukava tasonmittaus. Toivottavasti sijoitukset ovat kesällä toisia, Miika Tenhunen naurahti edelle jääneistä kilpakumppaneista.

Tenhusen kisakausi jatkuu huhtikuun puolenvälin jälkeen, jolloin hänen on tarkoitus juosta Yhdysvalloissa kauden toisen leirityksen päätteeksi estekilpailu. Sen jälkeen vuorossa ovat perinteiset SM-maastot.

Vaihteleva "talvi" on vaikuttanut Tenhusen harjoitteluun lähinnä siten, että juoksumatto on ollut kovemmassa käytössä kuin normaalisti. Myös oheisharjoitteluna toimiva hiihto on jäänyt vähiin.

Harjoituskausi on kuitenkin muuten mennyt erinomaisesti. Esimerkiksi vuosi sitten juoksija sairasteli kovasti, joten tällä hetkellä kunto on toisella tasolla kuin se vuosi takaperin oli.

– Kunto on nyt sellainen, kuten se oli viime kesänä. Kun se vielä tästä lähtee kehittymään, kesällä näyttää kellossa hyvältä.

Tulokset

M 3000 m (17): 1) Samu Mikkonen JoensKa 8.18,16, 2) Martti Siikaluoma LahdA 8.18,19, 3) Eero Saleva HKV 8.21,73, 4) Ossi Kekki LahdA 8.23,41, 5) Miika Tenhunen NivU 8.23,61, 6) Hannu Granberg LahdA 8.26,25, 7) Arttu Vattulainen JoensKa 8.27,74, 8) Mika Kotiranta JoensKa 8.29,62, 9) Robin Kronqvist IKFalken 8.31,43, 10) Aki Nummela HKV 8.39,01.

#