maanantai 14.6.2021 | 17:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Nivalan Seudun Golf on vuoden naisystävällisin golfyhteisö – "Meille on helppo tulla ja otamme kaikki tulijat lämmöllä vastaan", vakuuttaa naiskapteeni Tiina Karjalainen

Nivalassa järjestetään joka kesä myös ainoastaan naisille suunnattu kilpailu

Eetu Kupulisoja
Su 8.3.2020 klo 09:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Naistenpäivän kunniaksi on mukava palata viime viikonloppuun. Silloin Nivalan Seudun Golfin väki pääsi Golfgaalassa lavalle pokkaamaan haluttua palkintoa: NSG valittiin vuoden 2019 naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi.

NSG:n naiskapteeni Tiina Karjalainen on luonnollisesti iloinen palkinnosta, mutta erityisen yllättynyt hän ei ole, sillä naiset ovat nousseet vuosi vuodelta näkyvämpään rooliin NSG:ssa.

Palkinnon saajan päättivät naispelaajat itse heille suunnatulla kyselyllä. Myös seurojen ladykapteenien ääntä kuultiin valinnassa. Palkinnon sai yhteisö, jossa naispelaajien mielestä kenttäyhteisössä on huomioitu naispelaajien tarpeet ja toiveet.

– Olen kuullut, että perusteina palkintoon olivat pitkäaikainen ja pitkäjänteinen työ seurayhteisön ja sen naistoiminnan hyväksi, Karjalainen taustoittaa.

Naisten välisissä kilpailuissa vallitsee lämminhenkinen tunnelma.
Tarja Kivirinta

Nivalan Seudun Golfilla on tällä hetkellä 520 jäsentä, joista naisia on 145. Tiina Karjalainen on itse pelannut golfia vuodesta 2012 alkaen, ja hänen havaintonsa on, että naispelaajien lukumäärä on vuosien varrella ollut tasaisessa kasvussa.

Karjalainen on toiminut nais- eli ladykapteenin roolissa viisi edellistä kesää. Hän myös johtaa seuran klubi- ja naistoimikuntaa ja on johtokunnan ainoa nainen.

– Meillä on seurassa naisjäsenille aktiivista toimintaa. Toki naisten toimintaan osallistuminen on hieman vähentynyt, kun moni pelaa puolisonsa kanssa, mutta se on aivan yhtä hyvä tapa pelata golfia ja viettää aikaa hienon harrastuksen parissa.

Viime kesänä oli Nivalan vuoro isännöidä viiden seuran välistä seuraottelua.
Anna-Mari Vuorela

Naisia rohkaistaan mukaan myös kilpailutoimintaan. Melkein kaikissa Nivalassa järjestettävissä kisoissa on naisille oma sarjansa, jonka lisäksi NSG pyrkii järjestämään joka kesä myös pelkästään naisille suunnatun kilpailun.

– Viime vuonna Nivalassa pelattiin viiden seuran (Nivala, Kalajoki, Raahe, Oulun Sankivaara ja Oulun Virpiniemi) ystävyysottelu, jonka järjestelyvastuu kiertää vuorovuosin. Tällekin kesälle suunnitteilla on heinä-elokuun vaihteeseen oma kisa naisille. Sitäkin kautta yritämme houkutella vielä enemmän naisia mukaan.

Naispelaajien ohella Tiina Karjalainen toivoo mukaan kokonaisia perheitä, sillä golf on hänen mukaansa mainio koko perheen harrastus – mikäs sen mukavampaa kuin viettää joukolla aikaa raittiissa ulkoilmassa.

– Se on ikuinen kysymys, miten toimintaan saisi mukaan lisää harrastajia. Ainakin meille on helppo tulla ja otamme kaikki tulijat lämmöllä vastaan. Haluamme, että kaikki tuntevat olonsa tervetulleiksi. Uskon, että siinä on myös onnistuttu: emme me turhaan palkintoa saaneet.

Seuraottelun osallistujia kesältä 2019. Alhaalla vasemmalla Tiina Karjalainen.
Anna-Mari Vuorela

Nivalan golfkenttä avaa kautensa perinteisesti yhtenä Pohjois-Suomen ensimmäisistä kentistä, joten etenkin kevätpuolella Nivalassa käy pelaamassa väkeä laajalta säteeltä.

– Yleensä kausi alkaa huhtikuun loppupuolella ja päättyy lokakuussa, kun pakkaset tulevat. Jos on leuto syksy, marraskuun puolellakin voi pelata. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Nivalaan pelaamaan.

Golf on hyvin universaali laji, joten monet kiertävät pelaamassa laajallakin säteellä. Tiina Karjalainen on toistaiseksi pelannut vain kotimaan rajojen sisällä, mutta tulevaisuudessa haaveena on päästä puttaamaan myös ulkomaisilla viheriöillä.

#