torstai 9.4.2020 | 16:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Nivalan konekauppaan muutoksia: T. Ojalehto muuttaa Liminkaan, tilalle Poratech ja KK-Machine

Risto Puolimatka
To 19.3.2020 klo 15:35

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan keskustan kupeessa toimiva maatalouskonekauppa muuttaa muotoaan. Teollisuustiellä toiminut T. Ojalehto Oy on myynyt liikekiinteistönsä Poratech Oy:lle, joka muuttaa kiinteistöön hallinnon ja huoltotoimensa. Samalla halliin muuttaa vuokralaiseksi tähän saakka Sahantiellä toiminut KK-Machine, joka jatkaa maatalouskonekauppaa ja samalla laajentaa toimintaansa uusilla edustuksilla.

– Toiminta jatkuu samanlaisena kuin tähänkin saakka, sanoo toimitusjohtaja Teemu Ojalehto oman yhtiönsä tulevaisuudesta.

T. Ojalehto Oy keskittää uusien maatalouskoneiden maahantuonnin ja myynnin Limingassa sijaitseviin toimitiloihin. Toiminnan muutos tuli ajankohtaiseksi, koska yhtiöllä on myös muuta yritystoimintaa Oulun seudulla.

– Keskittyminen Oulun seudulle helpottaa toiminnan jatkamista, Ojalehto sanoo.

Ojalehto kehuu kokemuksiaan yrittäjänä Nivalassa ja lausuu kiitokset menneistä vuosista täällä asiakkaille, Nivalan kaupungille ja muille yhteistyökumppaneilleen.

Konekaupan muoto Nivalassa Teollisuustiellä pysyy paljolti nykyisen kaltaisena. Kiinteistöön vuokralaiseksi tuleva KK-Machines laajentaa huomattavasti myyntiartikkeleitaan, mutta myynti tapahtuu melko pitkälle entiseen malliin ja kuten Ojalehdonkin tapauksessa: kummankin yrityksen kaupasta käydään verkossa valtaosa, noin 90 prosenttia.

– Hyvillä mielin, laajenee aika paljon, tulee kattava valikoima maatalouteen, sanoo KK-Machinen yrittäjä Arttu Kiviniemi.

Kaikki kolme yhtiötä toimivat tiloissa jonkin aikaa rinnakkain. Ojalehto ja Poratechin yrittäjä Markus Ylikotila eivät kerro julkisuuteen kiinteistökaupan hintaa.

Poratech tekee suuntaporauksia, muun muassa tiestön ja vesistön alituksia. Sen töitä on nähty muun muassa kuitukaapelin vedossa Nivalassa.

– Paremmat huoltotilat tulee kuin ennen. Nyt pystytään huoltamaan oma kalusto kuorma-autoista lähtien lämpimissä tiloissa, Ylikotila sanoo.

Hyvillä mielin, laajenee aika paljon.

#