torstai 9.4.2020 | 17:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Alueen kunnissa kartoitetaan kouluun palaavia 1.–3. vuosiluokan oppilaita – Lähiopetus aloitetaan keskitetysti maanantaina Nivalassa, Kokkolassa käytännön järjestelyt riippuvat oppilasmäärästä

Vili Ruuska
La 21.3.2020 klo 10:46 | päivitetty la 10:48

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Hallituksen tuoreimman linjauksen mukaan peruskoulun 1.–3. vuosiluokan oppilaat voivat osallistua koulujen lähiopetukseen. Alun perin lähiopetus rajattiin koskemaan niitä oppilaita, joiden huoltajat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä toimialoilla.

Nivalan kaupunki tiedottaa laittavansa huoltajille Wilman kautta kyselyä, aikooko etäopetuksessa ollut 1.–3. vuosiluokan oppilas palata lähiopetukseen maanantaina. Vastaus pyydetään antamaan lauantaihin kello 15 mennessä. Lähiopetusta saavien oppilaiden opetus on keskitetty Kyösti Kallion koululle maanantaista lähtien.

Myös Kokkolassa kartoitetaan lähiopetukseen palaavia oppilaita Wilman avulla. Vanhempia on informoitu Wilman välityksellä siitä, että säädös astuu voimaan maanantaina.

Lähiopetuksen organisointi Kokkolassa on vielä auki, koska ei ole saatu tietoa siitä, kuinka moni oppilas tulee lähiopetukseen.

Lue myös:

Linjaus muuttui: 1–3-luokkalaiset voivat taas osallistua koulujen lähiopetukseen – Etäopetus säilyy silti ensisijaisena suosituksena, jos se on mahdollista järjestää

Opettajilta, vanhemmilta ja lapsilta vaaditaan nyt paljon – Kokkolassa toimivan Torkinmäen koulun opettaja Petri Vainio: "Meitä opettajiahan ei tarvittaisi mihinkään, jos etäopetus toimisi niin hyvin, että yksi ihminen voisi antaa tehtävät etänä koko ikäluokalle"

#