keskiviikko 12.8.2020 | 09:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pahuksen pallo – Maalinteko oli FC-92:n miehille erityisen vaikeaa viikonlopun kotipelissä

Irja Visuri
To 9.7.2020 klo 15:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Jerusalemissa oli historian mukaan aikoinaan suutari, joka kiersi kylää niin kovasti, että sai oman sananlaskunsa, jota vielä nykyäänkin siteerataan liikkuvaisesta asiasta. Jos nykyisin keksittäisiin iskeviä lauseita, siihen antaisi lauantaina pelikentällä potkittu jalkapallo hyvän virikkeen, siihen malliin se PeFFin maalia kiersi, kun nivalalaiset yrittivät maalia.

Peli ei paljon huonommin voisi alkaa, sillä Nivalan maalivahtia kolhittiin juoksemalla liian innokkaasti kohti, vaikka pallo oli jo Markus Pennalalla tukevasti hallussa. Markus tuhisi muutaman sekunnin ja tuhinan päätteeksi pystyi jatkamaan peliä täysillä.

Herkko Keskisarja, Eetu Kinnari ja Teemu Anttila pyörittävät peliä.
Helena Visuri

Vastustaja oli tullut Pedersörestä ja on voittanut molemmat tämän kauden pelinsä, kova joukkue siis. Tämä sai asiantunteva yleisökin huomata heti ensimmäisellä jaksolla. Peffiläiset olivat virkumpia ja pääsivät pyörittämään peliä vaarallisesti Nivalan päädyssä, toki Markus oli terävänä ja napsi palloja kiinni, tulivatpa ne oikealta, vasemmalta tai keskeltä.

Muutama hyvä tilanne oli toki omillakin saada avausmaali, mutta niin ei vaan kerta kaikkiaan nyt käynyt. Kulmapotkukin osui näpsäkästi Kinnarin Eetun päähän, mutta siitä se kimposi väärään suuntaan. Niinpä ensimmäinen jakso pelattiin ilman onnistumista.

Peffiläisten tiukka hyökkäys, jonka Markus Pennala lopulta torjui.
Helena Visuri

Toinen jakso alkoi samanlaisella peffiläisten painostuksella kuin ensimmäinen loppui, mitäpä sitä hyvää tyyliä muuttamaan kerran Nivalalla ei ollut eväitä tehokkaampaan peliin. Varttitunnin pelaamisen jälkeen Nivalan puolustus uinahti ja yksi hyökkääjä unohtui kentän laidalle vartioimatta, eikös vaan tämä heppu innostunut ja tehdä tempaisi maalin, 0–1.

Takaiskumaali sisuunnutti nivalalaiset ja tilannetta pukkasi toisen jälkeen. Ville Marjoniemi onnistui luomaan tilanteita itselleen ja toisille. Villen omat yritykset menivät hitusen ohi, ja kun hän sai mellevän syötön Riku Haikolalle, Peffin puolustus juoksi Rikun päälle iskien päähän kyynärpäällä. Tilanne kuivui siihen, kuka sitä nyt silmät pajatsoa pyörien maaliin osuu. Tilanteesta hyökkääjälle keltainen kortti, Riku kentänlaidalle tarkistukseen ja koska osasi vastata mikä maa, mikä valuutta -kysymyksiin oikein, pääsi takaisin kentälle.

Seuraavan tilanteen sai kohdalleen Saku Marjoniemi, mutta syöttö tuli sen verran oudosti jalkoihin, että pallo viuhahti ohi maalin. Kaikista parhaimman tilanteen pääsi pukkaamaan Olli Pekkala. Ollin päästä on edellisinä kausina pallo mennyt usein maalitolppien väliin, mutta ei tänään. Pusku meni sen verran ohi kuin se ohi vain voi mennä, sadasosamillin.

Loppuminuuteille Nivala löi ökyä päälle, mutta kesken kiivaimman yrityksen tuomari keksi viheltää pilliin. Kaksikymmentä sekuntia peliä olisi tarvittu, niin tasoitusmaali olisi ollut selviö, mutta tällä kertaa näin. Joukkueen maalisaldo kolmen pelatun ottelun jälkeen on kolme tehtyä ja kolme päästettyä. Tilanne on lauantaista huolimatta vielä hyvä ja tästä on parin viikon tauon jälkeen hyvä jatkaa.

#