keskiviikko 12.8.2020 | 09:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Risto Puolimatka Nivala-lehden pääkirjoituksessa: Raimo Sailaksen merkitys oli suuri Suomelle, ei vain Nivalalle

Ke 22.7.2020 klo 19:50

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Suomeen ja Nivalaan tuli viime perjantaina suruviesti: pitkäaikainen valtiovarainministeriön budjettipäällikkö ja valtiosihteeri Raimo Sailas oli menehtynyt.

Sailas oli tarkan markan ja sittemmin euron mies. Hän teki valtiovarainministeriössä yli 40-vuotisen uran. Monesta sosiaalidemokraattisesta puoluetoveristaan poiketen Sailas muistutti aina, että rahaa ei voi vain jakaa vaan se pitää myös saada jostakin.

Sailas ei ollut pelkkä budjettipoliitikko. Hän oli taitava, viisas ja sydämellinen ihminen, joka jakoi tietoaan ja ystävyyttään laajalti. Hän kertoi näkemyksiään ja avitti monen ihmisen uraa. Hän oli myös linkki täältä vallan kovimpaan ytimeen.

Raimo Sailas oli kotiseutumies. Hän ei kuitenkaan tehnyt kotiseututyötä vain synnyinseudullaan Nivalassa vaan valtakunnallisesti.

Myös Nivala-lehdelle jäi sydämellinen kuva tiukasta talousmiehestä aivan hänen viime päiviltään. Sailas kirjoitti Nivala-lehden yleisönosastoon, jossa hän kertoi omista kokemuksistaan 1960-luvulta Nivalan sahalla. Tämä kirjoitus julkaistiin Nivala-lehdessä viisi viikkoa sitten.

Sailas muistutti aina, että rahaa ei voi vain jakaa.

#