torstai 22.10.2020 | 14:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Eetu Kupulisoja iloitsee pääkirjoituksessaan Asematien risteykseen suunnitelluista liikennevaloista ja huomauttaa, että valot ovat parantaneet Maliskyläntien risteyksen turvallisuutta

Ke 14.10.2020 klo 20:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Liikenteessä liikkuvilla on kahtalainen suhtautuminen liikennevaloihin: vihreän aallon sattuessa kohdalle ne ovat suorastaan siunaus, kun taas päinvastaisessa tilanteessa hermo on koetuksella.

Nivalaan saatiin ensimmäiset liikennevalot syksyllä 2015. Siitä lähtien etenkin Maliskyläntien risteyksen liikennevaloja on moitittu hitaiksi: vaikka valoissa olisi yksin, voi silti joutua odottamaan tuskastuttavalta tuntuvan ajan.

Niin tai näin, risteyksen onnettomuustilastot ovat siistiytyneet huomattavasti viime vuosina. Tuskin on sattumaa, että näin tapahtui liikennevalojen tulon jälkeen.

Tässä lehdessä kerrotaan Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tie- ja rakennussuunnitelmista, joihin kuuluvat myös viisi vuotta sitten toteutumatta jääneet Asematien risteyksen liikennevalot.

Nekin tulevat tarpeeseen. Asemanseudulla on vilkasta yrityselämää, joka tuo omalta osaltaan risteykseen paljon liikennettä. Valtatielle 27 liittyminen kestää ajoittain paljon kauemmin kuin punaisissa valoissa istuminen koskaan. Asematien käyttäjien kannalta valot tulevat sujuvoittamaan liikennettä tuntuvasti.

#