keskiviikko 2.12.2020 | 18:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tänään vietetään Lapsen oikeuksien päivää – Nivalan MLL lahjoitti leluja ja pelejä Knuutinpuhdon eskareille

Heli Leivo
Pe 20.11.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perinteiseen tapaansa MLL:n Nivalan paikallisyhdistys muisti tänäkin vuonna nivalalaisia lapsia Lapsen oikeuksien päivänä. Nyt lahjoituksen saajana olivat Knuutinpuhdon esikoululaiset. MLL:n Nivalan paikallisyhdistys lahjoitti heille erilaisia pelejä ja leluja.

Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta. Tänä vuonna teemana on lasten oikeus tulevaisuuteen.

YK:n lapsen oikeuksien yleissopimus on sopimusvaltioita velvoittava ihmisoikeussopimus. YK:n lapsen oikeuksien komitean mukaan lapsuus tulee nähdä ainutlaatuisena ajanjaksona, jolloin lapsi kehittyy ja jonka kuluessa lapsen oikeuksien loukkaukset voivat johtaa elämänpituisiin ja sukupolvet ylittäviin seurauksiin.

Uudet lelut pääsivät heti käyttöön.

Tästä syystä lasten oikeuksien toteutumiseen ja niiden kunnioittamiseen tulisi kiinnittää erityisesti huomiota.

Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin ja valtakunnallinen kansalaisjärjestö, johon kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita.

Nivalassa toimiva MLL:n paikallisyhdistys tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden osallistua toimintaan yhdessä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa.

MLL:n päätehtävä on edistää lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointia. MLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.

Kirjoittaja on MLL Nivalan paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen

#