tiistai 19.1.2021 | 16:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pohjois-Pohjanmaalla koronatartuntojen määrä on hieman kasvanut joulun jälkeen – Koronatesteihin on hakeuduttu selvästi aiempaa vähemmän

Hanna Rautio
To 31.12.2020 klo 11:34 | päivitetty to 13:29

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Joulun jälkeen todettujen positiivisten koronatartuntojen lukumäärä näyttää asettuvan Pohjois-Pohjanmaalla reiluun kymmeneen vuorokaudessa. Luku on jonkin verran suurempi kuin ennen joulua, eli joulunpyhillä näyttää olleen jonkinlainen vaikutus koronatartuntojen määrään. Luvuissa on kuitenkin sisällä epävarmuus, joka johtuu pienentyneistä näytteenottomääristä, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä kerrotaan uudenvuodenaattona.

– Emme tiedä, miksi näytteenottomäärät ovat nyt niin paljon pienempiä nyt kuin ennen joulua. On edelleen tärkeää käydä näytteessä vähäistenkään oireiden ilmaannuttua. Vain sillä tavoin voimme hillitä epidemian kulkua Pohjois-Pohjanmaalla”, korostaa Oulun yliopistollisen sairaalan hallintoylilääkäri Terhi Nevala.

Riskinä on, että pienentyneiden näytteenottomäärien seurauksena koronatapauksia jää toteamatta ja epidemiatilanne lähtee liukumaan huonompaan suuntaan. Sairaanhoitopiiristä muistutetaan, että nyt on keskeistä noudattaa kaikkia annettuja suosituksia ja rajoituksia.

– Uusi vuosi ja loppiainen suositellaan vietettäväksi pienissä perhepiireissä. Kun tiedämme lomakauden vaikutuksen epidemiatilanteeseen, voimme alkaa tarkastella suositusten mahdollista lieventämistä Pohjois-Pohjanmaalla, Nevala ohjeistaa.

– Tässä vaiheessa tärkeää, että testeihin hakeudutaan matalalla kynnyksellä ja että kaikkia annettuja suosituksia noudatetaan. Viikon, kahden päästä tiedämme enemmän, hallintoylilääkäri jatkaa.

Torstaina 31. joulukuuta vuorokauden aikana varmistuneita uusia koronatartuntoja kirjattiin Pohjois-Pohjanmaalla kuitenkin 28. Luku perustuu THL:n tietoihin.

Yhteensä Pohjois-Pohjanmaalla on nyt 1 515 varmistettua koronatartuntaa. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 27 viimeisen kahden viikon ajalta 100 000 asukasta kohti. Oys:ssa on sairaalahoidossa alle viisi koronapotilasta.

//täydennetty torstain tartuntamäärillä klo 13.28//

#