tiistai 19.1.2021 | 16:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vanhat vuosikerrat: Häviääkö vanha kirkonkylä? – Alapään kaavoituksesta neuvotellaan tässä kuussa, kertoi Nivala-lehti 7.1.1981

Ke 6.1.2021 klo 10:00

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan keskustan niin sanottu alapään uudelleen kaavoituksesta keskustellaan 21. päivänä tammikuuta koolle kutsutussa maanomistajien kokouksessa.

Tämä Nivalan vanha keskusta on jäänyt rakennuskannaltaan kehittymättömäksi ja se edustaa Nivalan kirkonkylää ennen toista maailmansotaa. Nyt koolle kutsutussa tilaisuudessa halutaan kuulla maanomistajien mielipiteitä siitä, millä tavoin aluetta lähdetään kaavoittamaan.

Nyt uudelleen kaavoitettavaksi esitetty alue on kooltaan varsin vähäinen. Lisäksi valtatien pohjoispuolella oleva Malisjoki asettaa omat vaatimuksensa uudelle kaavalle ja rakentamiselle.

Uuden kaavan laatimisen vaikeutena tulee olemaan ilmeisesti jo rakennetut uudet asunnot ja maanomistussuhteet. Muutoin alueen rakennuskanta on vanhaa ja käyttöarvoltaan vähäistä, mikä edesauttaisi alueen uudisrakentamista, mikäli kaavan osalta löytyisi yksimielisyyttä.

Tätä yksimielisyyttä etsitään 21. päivänä pidetyssä kokouksessa, jossa kartoitetaan maanomistajien näkökulmat ja vaatimukset uuden kaavan suhteen.

Nivala-lehti 7.1.1981

#