tiistai 19.1.2021 | 16:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Artikkeli

Nivala-lehden päätoimittaja Risto Puolimatka: Tuoreet tilastot heittivät kylmää vettä niskaan Nivalan väkiluvusta

Ti 5.1.2021 klo 19:55

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Kyllä iski tilasto pahasti Nivalan aikeisiin saada väkilukuaan kasvamaan. Nivalan väkiluku pieneni vuonna 2020 kokonaista 131:lla.

Tällaista menoa ei kestä enää monta vuotta, jos Nivalan väkiluku aiotaan pitää maagisen kymmenen tuhannen isommalla puolella. Nivalan väkiluku oli vuoden lopussa enää 10 508.

Ei silti, että rumpua pääsisi monella paikkakunnalla sen suuremmin päristelemään. Samassa vuotavassa veneessä ollaan naapureista Haapajärvellä, Haapavedellä ja Sievissä.

Sen sijaan ikiaikainen kiistakumppani Ylivieska vetää kaulaa. Naapurikaupungin väkiluku oli vuoden lopulla 15 331, jossa oli kasvua vuoden takaa 76.

Nivalassa aiotaan lanseerata tänä keväänä kampanja uusien asukkaiden saamiseksi paikkakunnalle. Houkutellaanko tänne sitten väkeä uusilla työpaikoilla vai hyvillä etätyömahdollisuuksilla vai molemmilla. Haasteensa molemmissa, mutta etätyön ongelma Nivalan suhteen saattaa olla se, että varsinainen työmaa jäisi liian kauaksi, jos sielläkin pitäisi välillä käydä. Houkutellapa siinä sitten etätyöläisiä vaikkapa pääkaupunkiseudulta, josta muuten tuntuu olevan tunkua poiskin päin.

Ikiaikainen kiistakumppani Ylivieska vetää kaulaa.

#