tiistai 13.4.2021 | 13:12
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Vanhat vuosikerrat: Paikallinen kuntoutus on hyvä vaihtoehto, julisti Nivala-lehti 1.4.1981

To 1.4.2021 klo 10:00

Nivalassa on jo toista vuotta meneillään veteraanien paikallinen kuntoutus, josta tähänastiset kokemukset ovat pelkästään hyviä. Kunnan myöntämän 10 000 markan määrärahan turvin Nivalan Fysikaalinen hoitolaitos kuntouttaa tänä vuonna noin 80 veteraania.

Asia lähti liikkeelle toissa vuonna, kun veteraanit anoivat 10 000 markkaa liitettäväksi vuoden 1980 budjettiin veteraanien kuntoutusta varten. Valtuusto oli asialle myötämielinen ja myönsi tämän rahan, jonka jälkeen johtava terveyslääkäri, fysikaalinen hoitolaitos, terveyslautakunta ja veteraanit alkoivat pohtia, millä keinoin raha saataisiin käytetyksi mahdollisimman tehokkaasti hyödyksi. Päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että veteraaneille järjestetään ilmainen paikallinen kuntoutus.

Valtio myöntää vuosittain määrärahan käytettäväksi veteraanien kuntoutukseen laitosmuotoisesti. Tämän rahan turvin päätettiin Nivalasta lähettää Siilinjärven kuntoutuskeskukseen 13 veteraania, joiden kuntoutus siellä kestää kaksi viikkoa. Laitoskuntoutukseen lähtevien veteraanien on oltava niin hyväkuntoisia, että he omin voimin selviytyvät askareistaan, peseytymisestä ynnä muusta ja pystyvät liikkumaan kutakuinkin hyvin.

Nivala-lehti 1.4.1981

#